Bitcoin kan 20% dalen volgens analisten, ‘maar piek is niet bereikt’

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen weken een opmars doorgemaakt die bijna niemand aan zag komen. Voor het eerst ooit heeft bitcoin een nieuw prijsrecord gevestigd vóór de halving. Sterker nog, al meerdere keren is de koers tot een nieuwe all-time high gestegen. Het momentum lijkt sterker dan ooit, maar analisten van Swissblock waarschuwen voor een aanstaande correctie.


‘Ik verdedig het recht om bitcoin te kopen’ – JPMorgan baas draait bij

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers naar $58.000 – $59.000

Analisten van onderzoeksbureau Swissblock waarschuwden gisteren in een Telegram-update, ingezien door CoinDesk, over een mogelijke koersdaling voor bitcoin. Volgens de experts is bitcoin rijp voor een ‘afkoelingsfase’ aangezien de koers bijna verdubbeld is sinds eind januari ‘’zonder betekenisvolle correcties’’.

De laatste keer dat bitcoin zich in een neerwaartse trend bevond was na de lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Na een piek van zo’n 48.000 dollar stond de koers eind januari op grofweg 38.000 dollar. Sindsdien heeft de gigantische koopdruk vanuit de beursfondsen een gigantische rally veroorzaakt, tot een recordprijs van bijna 74.000 dollar.

Gedurende de forse prijsrally heeft bitcoin wel degelijk correcties ondergaan, maar deze waren iedere keer slechts van korte duur.

“Niets stijgt in een rechte lijn. Zelfs BTC niet,” schreven analisten van Swissblock gisteren. “Een tegenzet lijkt nabij te zijn.”

Deze ‘tegenzet’ zal volgens hen leiden tot een dieptepunt rond de 58.000/59.000 dollar. Dit zou een daling van ongeveer 20% betekenen vanaf het huidige niveau.

De voorspelling is gebaseerd op de zogenaamde negatieve bearish divergentie dat momenteel optreedt. Terwijl de koers langzaam steeds hogere hoogtepunten neerzet, neemt de de relative strength index (RSI) af. De RSI is een technische indicator die wordt gebruikt om de snelheid en verandering van prijsbewegingen te meten.

Een negatieve bearish divergentie wordt vaak gezien als een teken dat de huidige prijsstijging niet sterk ondersteund wordt door het momentum, wat zou kunnen leiden tot een prijsdaling.

Volgens een grafiek gepresenteerd door Swissblock-analist Henrik Zeberg kan de correctie al binnen enkele dagen plaatsvinden.

Tijdelijke terugval, ‘’BTC piek is nog niet bereikt’’

Desalniettemin zijn de analisten uiterst optimistisch over het verdere verloop van de bitcoin koers. De terugval zou naar hun mening dan ook een uitstekende gelegenheid bieden om tegen goedkopere prijzen BTC te kopen ‘’voordat de opwaartse trend uiteindelijk hervat wordt naar nieuwe hoogtes’’.

De analisten hebben geen concrete voorspellingen gedaan over tot welke prijzen ’s werelds grootste crypto volgens hen op de middellange termijn zou kunnen klimmen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment