Bitcoin is al 170% gestegen sinds ECB beweerde dat einde nabij is

Stefan de Graaf


De sterke stijging van bitcoin (BTC) dit jaar zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het is alweer ruim een jaar geleden dat de bitcoin koers nog kort onder de $16.000 dook.

Op 30 november 2022 beweerde de Europese Centrale Bank (ECB) dat bitcoin op sterven ligt. De cryptovaluta zou enkel nog een “laatste snik” maken voordat het de “weg naar irrelevantie” inslaat:


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin koers al 170% gestegen sinds ECB uithaal

De bearmarkt van 2022 was een zwaar jaar voor crypto. Eind 2021 bereikte bitcoin nog een nieuwe all-time high van $69.000. Tegen de jaarwisseling was de koers echter al met meer dan 30% gedaald.

In 2022 kwam pas de echte klap. Bitcoin daalde in dat jaar van zo’n $46.000 naar een dieptepunt van ongeveer $15.700, een daling van maar liefst 65%. Die laatste dip volgde na de val van FTX, toen nog een van de grootste crypto beurzen op de markt.

Echter, weet bitcoin vriend en vijand te verrassen in 2023. De koers zit op het moment van schrijven alweer boven de $44.000. Dat is toevallig bijna terug op het niveau van begin 2022.

Dat betekent dat bitcoin sinds het beruchte bericht van de ECB vanaf $16.400 al met ongeveer 170% is gestegen.

ECB slaat de plank volledig mis met uitspraken over BTC

In het blogartikel schreef de ECB destijds het volgende over bitcoin:

“Voor voorstanders van bitcoin betekent de schijnbare stabilisatie een adempauze op weg naar nieuwe hoogten.

Waarschijnlijker is het echter een kunstmatig geïnduceerde laatste snik voordat het de weg naar irrelevantie inslaat.

Dit was al te voorzien voordat FTX failliet ging en de bitcoin-prijs naar ruim onder de $16.000 stuurde,” aldus de ECB.

Inmiddels weten we dat de ECB de plank volledig missloeg. De crypto gemeenschap drijft daarom momenteel de spot met het bericht van de centrale bank. De bekende crypto influencer Eric Wall herinnerde zich als eerst aan het ECB bericht.

Christine Lagarde, voorzitter van de ECB, heeft al regelmatig aangegeven geen fan te zijn van crypto. Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat zij toegaf dat haar zoon “bijna al” zijn crypto had verloren.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment