Bitcoin in de spotlight door multimiljardair en cookiemonster

Stefan de Graaf


Nee, het is geen scène uit Sesamstraat. Michael Dell plaatste afgelopen vrijdag daadwerkelijk een afbeelding van het Sesamstraatmonster op X. Dit volgde op een korte uitwisseling op het platform tussen Michael Dell, CEO van pc-maker Dell Technologies, en Michael Saylor, CEO van MicroStrategy (MSTR).

Crypto Ontbijt: Rode markt, ETF’s breken trend & Ripple bankdeal

Crypto Ontbijt: Rode markt, ETF’s breken trend & Ripple bankdeal

Getweet op X: dat is andere koek

Het begon allemaal afgelopen donderdag toen Michael Dell tweette: “Scarcity creates value,” oftewel “Schaarste creëert waarde.” Dit leidde tot een reactie van Michael Saylor, die niet kon weerstaan om in te springen met een antwoord, voorzien van een hashtag: “Bitcoin is Digital Scarcity.” Dell, duidelijk geïntrigeerd, retweette nog sneller dan Koekiemonster ‘Koekje, koekje. Ik wil het terug!’ kan roepen.

Daaropvolgend deelde Dell een afbeelding van het Koekiemonster uit Sesamstraat, humoristisch afgebeeld als bitcoins verslindend in plaats van koekjes (blijkbaar bewerkt door Saylor), en voegde eraan toe:

Dit is een geweldig account om te volgen. Erg vermakelijk.

Deze korte uitwisseling op X betekent niet dat Dell op het punt staat om all-in te gaan op Bitcoin, zoals Saylor (die een gevulde koektrommel van 226.331 BTC ter waarde van $15 miljard heeft). Maar mensen vragen zich af: krijgt de tech-miljardair de crypto-kriebels?

Aan de ene kant kan het Koekiemonster de onverzadigbare honger vertegenwoordigen die sommigen hebben om Bitcoin te verwerven. Aan de andere kant is Koekiemonster door de jaren heen geëvolueerd om het tegenovergestelde te symboliseren van waar het personage oorspronkelijk voor stond: kinderen leren over matiging en zelfbeheersing.

Dus misschien hint Dell op een meer gebalanceerde benadering van crypto. Of misschien vond hij het gewoon een grappige meme.

Dell: Bitcoin rollercoaster

Hoewel Michael Dell het potentieel van blockchaintechnologie erkende, stond hij eerder sceptisch tegenover Bitcoin. Dell Technologies heeft een lange geschiedenis met bitcoin en begon in juli 2014 BTC als betaalmiddel te accepteren, destijds een baanbrekende stap als een van de grootste e-commerce bedrijven die deze strategie omarmde. 

De situatie veranderde echter in 2017. Ondanks de aanvankelijke opwinding stopte Dell dat jaar met het accepteren van bitcoin-betalingen. Het pilotprogramma werd stopgezet als gevolg van de zwakke vraag, waardoor de voortzetting van deze betaalmethode voor het bedrijf onpraktisch werd.

Hoewel Dell Technologies zich comfortabel voelt met 34,6 miljard dollar aan vlottende activa (inclusief een aanzienlijke 5,8 miljard dollar in contanten), wordt in hun recente balans nergens melding gemaakt van Bitcoin. Voorlopig lijkt hun relatie met crypto dus meer op een speelse flirt dan op een serieuze toewijding.


Post Views: 280

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment