bitcoin herstellende na crash, markt kleurt groen

Stefan de Graaf


Vanochtend kon men op Crypto Insiders lezen over bitcoin (BTC), die afketste op de $43.700 en hard crashte. Sinds 2 uur vanmiddag is de token herstellende van die crash. De grootste munt op de markt stijgt momenteel met een tempo van één procent per uur. Verschillende andere cryptocurrencies volgen het succes en stijgen eveneens.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

De crypto industrie is lichtjes gedaald gedurende de afgelopen 24 uur. Momenteel is de totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, $1,717 biljoen. Dat is een daling van 0,2% ten opzichte van gisteren. Het 24-uurs handelsvolume daarentegen is met 5,4% gestegen, naar een waarde van $71,5 miljard.

Bitcoin gaat momenteel over de toonbank voor een prijs van €39.500 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dat is een stijging van 1,2% over het afgelopen uur. Op de in Dubai gevestigde crypto Bybit powered by SATOS komt de munt daarmee uit op $42.800. Dat is een stijging van 1,2% over het afgelopen uur.

De hardste stijgers, waaronder bittensor

Ondanks de daling van de marktkapitalisatie was het een zeer succesvolle dag voor een aantal altcoins. Cryptocurrencies zoals render (RNDR), chainlink (LINK) en celestia (tia) staan mooi in de plus. Render spant de kroon met een stijging van 8% over de afgelopen dag, en een stijging van 28% in de afgelopen zeven dagen.

Chainlink pakt de tweede plek vandaag met een stijging van 7,3% sinds 24 geleden. In de afgelopen week was chainlink eveneens succesvol, met een prijstoename van 20,2%. Celestia doet het iets onder voor de twee voorgaande toppers, maar is met een stijging van 3,6% in een dag eveneens succesvol. Over de afgelopen week staat TIA 12,2% in het groen.

De hardste dalers, waaronder sui

De drie-geletterden zijn de grootste verliezers van vandaag. Sui (SUI), sei (SEI) en OKB (OKB) staan dik in het rood. De drie staan respectievelijk met 6,9%, 4,3% en 3,6% in de min. De schade valt in het opzicht van de afgelopen week nog enigszins mee. Sui lijkt enkel te zijn afgekoeld, en staat nog steeds 22,4% in het groen sinds zeven dagen geleden. 

Advertisement
10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10 gratis


Bitcoin koers fluctueert sterk, aangekomen op belangrijk niveau

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het belangrijkste nieuwsartikel dat vandaag op Crypto Insiders verscheen betreft het ‘februari fenomeen.’ Vandaag is het de eerste dag van februari, en dat kan weleens goed uitpakken voor bitcoin. De munt is namelijk relatief gezien het vaakst gestegen in februari. Of het met de bitcoin halving ook zo zal uitpakken, is echter maar de vraag.


Post Views: 35Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment