Bitcoin heeft moeite met boven de $43.000 stijgen na crash

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) huist zich op het moment van schrijven al twee dagen onder de $43.000. De grootste token op de markt lijkt zichtbare moeite te hebben met het doorbreken van dat niveau. Bitcoin steeg afgelopen donderdag naar een hoogtepunt van $48.500, maar lijkt te midden van een sell the news event met meerdere procenten te zijn gedaald. 


Crypto update: bitcoin vlakbij de $47 duizend, broertje ontploft

Blik op de bitcoin koers

De bitcoin prijs is op het moment van schrijven €39.200 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Vergeleken met 24 uur geleden is dat een daling van 0,6%. Op de in Dubai gevestigde crypto exchange Bybit Powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $42.900. 

Van vrijdag op zaterdag daalde bitcoin onder het niveau van $43.000. Daarna is de munt niet meer boven dat niveau gekropen. De $43k vormt een belangrijke psychologische barrière nadat bitcoin crashte afgelopen vrijdag. Afgelopen woensdag werden er verschillende bitcoin ETF’s geaccepteerd. Als resultaat hiervan zette de koers juist een daling in.

Dit is voornamelijk te verklaren met het fenomeen: ‘sell the news event’. Door nieuwsbronnen wordt het publiek klaargestoomd voor een bepaalde gebeurtenis. De koers stijgt dan in anticipatie van goed nieuws, vaak met tientallen procenten. Achteraf blijkt de koers destijds te hard gestegen. Wanneer het echt zover is, daalt de koers juist.

Altcoins onder de loep

De drie hardst gestegen altcoins uit de top 50 zijn celestia (TIA), chainlink (LINK) en internet computer (ICP). LINK en ICP stegen respectievelijk met 7,6% en 7,2% in de afgelopen 24 uur. Celestia spant de kroon, met een stijging van maar liefst 14,8% in een tijdsspanne van een dag. Over de afgelopen week staat celestia 36,5% in het groen.

De crypto markt is over het algemeen gegroeid, en de hoeveelheid en grootte van de koersdalingen valt dan ook mee. Ethereum classic (ETC), lido DAO (LDO) en toncoin (TON) zijn de drie hardst gedaalden van de afgelopen 24 uur. Ethereum classic is in 24 uur met 3,9% gedaald, maar staat nog steeds 41,1% in de plus over de afgelopen week. Lido DAO en Toncoin zijn respectievelijk met 2,0% en 1,6% gedaald.


Crypto update: Bitcoin en Ethereum projecten leiden rode markt

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,51 TIA of 0,66 LINK! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment