Bitcoin halving over 43 dagen: crypto handelaren zijn huiverig

Stefan de Graaf


Over ongeveer anderhalve maand, om precies te zijn 43 dagen, zal de crypto-wereld getuige zijn van een van de meest significante gebeurtenissen: de volgende bitcoin (BTC) halvering. Dit zeldzame evenement vindt slechts eens per vier jaar plaats. Het zal de beloning halveren die miners ontvangen voor hun rekenkracht, waardoor BTC nog schaarser wordt. 

Terwijl we ons voorbereiden op deze belangrijke mijlpaal, is het belangrijk om het belang van dit evenement te begrijpen. De gevolgen ervan kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Benieuwd hoe het voelt om zelf bitcoins te minen? Aan het einde van dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig aan de slag kunt met het genereren van bitcoins.

Goede voorbereiding voor bitcoin halving is belangrijk

De bitcoin halveringen zijn cruciale gebeurtenissen die direct van invloed zijn op het aanbod van nieuwe bitcoins die in omloop komen. Met de aanstaande halvering in april 2024 zal de blokbeloning dalen van 6.25 naar 3.125 bitcoins. 

Wat doet de halving met de koers?

Deze vermindering in de toevoer van nieuwe munten kan potentieel leiden tot een prijsstijging, op voorwaarde dat de vraag naar bitcoin stabiel blijft of toeneemt. Historische data laat zien dat de prijs van bitcoin vaak aanzienlijk stijgt in de periode rond een halvering, hoewel dit geen garantie biedt voor de toekomst.

De halvering is zo bijzonder wegens zijn tegenstelling tot fiat-valuta’s zoals de dollar en de euro. Daarvan kunnen centrale banken theoretisch onbeperkt geld blijven bijdrukken. Met een maximale voorraad van 21 miljoen bitcoins introduceert elke halvering een nieuw niveau van schaarste. Deze schaarste is een essentieel aspect van de waarde van bitcoin en kan het op de lange termijn nog aantrekkelijker maken.

Bitcoin mining in 2024

De bitcoin halving in april belooft een sleutelmoment te zijn in de evolutie van cryptocurrency. Wil jij optimaal kunnen profiteren van dit moment? Wellicht is het dan geen slecht idee om het zelf minen van bitcoin te overwegen. 

Met het Nederlandse Rollman Mining is het niet langer nodig om diepgaande voorkennis of extreem diepe zakken te hebben. Iedereen kan bij Rollman Mining zonder het huis te verlaten beginnen met het minen van bitcoin. En als kers op de taart biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment