Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer

Stefan de Graaf


De week is weer voorbij en ook deze week is er weer een hoop voorbij gekomen in het crypto nieuws. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de succesvolle Bitcoin (BTC) halving, de goedkeuring van bitcoin en ethereum (ETH) beursfondsen in Hongkong, de fusering van die grote AI-projecten en een gevaarlijke kwetsbaarheid voor iPhone gebruikers.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Bitcoin halving voltooid

Na vier jaar wachten vond in de nacht van vrijdag op zaterdag de befaamde Bitcoin halving plaats. Het markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin netwerk, die door investeerders enthousiast wordt ontvangen.

De beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain zijn gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

De Bitcoin halving vindt iedere 210.000 blocks plaats, wat overeenkomt met grofweg 4 jaar. Bij block 840.000, in het holst van de nacht, werd met succes de vierde halving uit Bitcoin’s geschiedenis voltooid. Het heeft de dagelijkse productie van nieuwe bitcoins teruggebracht van 900 naar 450 stuks. In het verleden werd iedere keer maanden na de halving een gigantische bullmarkt ingeluid. De tijd zal ons leren of de geschiedenis in herhaling zal treden.

BTC en ETH ETF’s Hongkong

Afgelopen maandag werden de allereerste bitcoin en ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in Hongkong goedgekeurd. Hiermee gaat de speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China de Verenigde Staten achterna, die in januari beursfondsen voor bitcoin verwelkomden.

Specifiek hebben drie ETF-uitgevers, Bosera, China AMC en Harvest groen licht ontvangen vanuit de Hong Kong Securities and Futures Commission voor de fondsen. Naar verwachting zullen de fondsen komende week daadwerkelijk gelanceerd worden.

De goedkeuringen worden logischerwijs positief ontvangen in de crypto-wereld. De markt van Hongkong is echter vele malen kleiner dan bijvoorbeeld de VS. Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas hebben de grootse verwachtingen van velen crypto-fanaten al getemperd, en verwachten een instroom van ‘slechts’ $1 milljard in de eerste twee jaar.


Bitcoin koers zakt onder $69k, Nederlandse analisten delen verwachting

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

AI crypto-giganten fuseren

Een tijdje geleden maakten drie grote AI crypto-projecten, SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN), plannen bekend om de krachten te bundelen en te fuseren tot één AI-supermunt. Eigenaren van deze tokens mochten vervolgens stemmen over het voorstel van de fusie.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het voorstel is goedgekeurd door de gemeenschap. AGIX, FET en OCEAN zullen worden gefuseerd tot de artificial superintelligence alliance (ASI).


Positief voor bitcoin: markt gokt op agressieve renteverlagingen VS

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Waarschuwing voor iPhone gebruikers

Tot slot deelde de bekende crypto-walletprovider Trust Waller deze week een belangrijke waarschuwing voor iPhone-gebruikers. Vanwege een ontdekte kwetsbaarheid van iMessage raadt Trust Wallet iedereen met een eigen cryptowallet op zijn/haar iPhone de berichtendienst uit te schakelen.

De exploit, die op het Darkweb wordt verhandeld, stelt kwaadwillenden in staat om via iMessage de controle over de telefoon over te nemen.

De waarschuwing geldt specifiek voor personen die de private keus, die toegang bieden tot hun cryptovaluta, op hun iPhone hebben opgeslagen.


Post Views: 36Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment