Bitcoin fanaat Michael Saylor voorspelt vuurwerk de komende jaren

Stefan de Graaf


Michael Saylor, de medeoprichter en voormalig CEO van het Amerikaanse beursgenoteerde MicroStrategy, is wellicht een van de grootste bitcoin (BTC) bulls van de wereld. De prominente Bitcoiner heeft zich al ontelbare keren positief uitgelaten over de lange termijn van Bitcoin, maar heeft nu zijn verwachting gedeeld voor de komende jaren.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Verspreiding Bitcoin adoptie dankzij halving

Saylor stond aan het roer toen MicroStrategy zijn bitcoin-strategie aftrapte. In augustus 2020 zette MicroStrategy als allereerste beursgenoteerde bedrijf BTC op de balans. Het is sindsdien nooit gestopt met kopen en heeft de titel van grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter nooit af hoeven staan. Sinds augustus vorig jaar is Saylor de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy met als reden zich meer op zijn Bitcoin-overtuiging te kunnen focussen.

Deze Bitcoin-overtuiging steekt hij bovendien allesbehalve onder stoelen of banken. Tijdens een toespraak op de 2023 Australia Crypto Convention op 10 november werd Saylor gevraagd naar zijn vooruitzichten voor Bitcoin en het ecosysteem in de komende vier tot vijf jaar.

Saylor gaf eerst aan dat bitcoin sinds de vorige halving in 2020 volgens hem van een ‘’on-gereguleerde offshore activa’’ in een ‘’geïnstitutionaliseerde mainstream app’’ is veranderd. Saylor verwacht dat de adoptie zich op hoge snelheid voort zal zetten de komende jaren. Tegen het einde van 2024 zal bitcoin volgens hem een ‘’adolescente mainstream asset’’ zijn, waarbij hij wees op de groeiende vraag en het verminderde aanbod van bitcoin:

‘’Ik denk dat de komende 12 maanden groot zullen zijn. Omdat de vraag zou moeten verdubbelen of verdrievoudigen of misschien wel met een factor 10 stijgen; ergens tussen de twee en de tien. En de aanbod dat beschikbaar is voor de verkoop zal in april gehalveerd zijn.’’

Saylor doelt hiermee op de aanstaande BTC halving die de nieuwe in omloop gebrachte bitcoins halveert. Miners verdienen nu nog 6,25 BTC als block reward, maar vanaf april volgend jaar zal nog maar 3,125 BTC bedragen.’’

BTC ”coming out party’’

Saylor beschreef de komende twaalf maanden voor Bitcoin als zijn ‘’coming out party’’, waarbij de activa ‘’afstudeert en de echte wereld ingaat’’.

Saylor voorspelt dat de adoptie van Bitcoin zich de komende vier jaren uit zal breiden naar de grote tech-industrie en grote banken van over de hele wereld. Hij verwacht dat beide sectoren Bitcoin zullen integreren in hun producten en diensten.

Ook zei de Bitcoin-fanaat dat hij veel concurrentie verwacht tussen bedrijven als Apple en Meta Om BTC in handen te krijgen en uiteindelijk met grote winsten te verkopen.

Vorige week liet Saylor tevens een specifieke voorspelling los voor de piek van de bitcoin koers de komende bullmarkt. Hij denk dat BTC een gigantische stijging tot 350.000 dollar te wachten staat.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment