Bitcoin ETF’s zijn op dreef, en halen zilver ruimschoots in

Stefan de Graaf


Exact een week geleden werden Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gelanceerd op de Amerikaanse beurzen. In totaal werden elf dergelijke beursfondsen geïntroduceerd, en deze blijken flink in trek te zijn onder investeerders. In termen van beheerd vermogen zijn de ETF’s van zilver zelfs overtroffen.


Wachten op Bitcoin beursfonds, na dit tijdstip wordt het spannend

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin overtreft zilver

Zilver was voorheen het op één na grootste op zichzelf staande grondstof-ETF in termen van activa onder beheer in de Verenigde Staten. In totaal zijn er vijf ETF’s voor het witte metaal, en volgens ETF Database komt het totale beheerde vermogen uit op ongeveer 11,5 miljard dollar.

CC15Capital liet vandaag op sociale mediaplatform X weten dat alle bitcoin ETF’s tezamen nu 660.540 BTC vasthouden. Tegen de huidige bitcoin koers komt dit overeen met 27,5 miljard dollar. Hiermee heeft bitcoin zilver wat dat betreft ruimschoots ingehaald.

Goud staat met kop en schouders bovenaan in de ETF-ranglijst voor grondstoffen. Fondsen in de Verenigde Staten die goud aanhouden, beheren gezamenlijk een vermogen van 96,3 miljard dollar, verdeeld over 19 ETF’s.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart deelde vandaag op X een update van de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin ETF’s. Na de vierde handelsdag staan de ETF’s gezamenlijk op een cumulatief handelsvolume van nipt onder de 12 miljard dollar.

BlackRock’s Bitcoin ETF bereikt grote mijlpaal

Eerder vandaag kon je al lezen dat de bitcoin ETF van BlackRock, iShares Bitcoin Trust (IBIT), een gigantische mijlpaal heeft bereikt. De totale waarde van het fonds heeft namelijk de 1 miljard dollar overschreden.

Met een bezit van 25.067 bitcoins komt de totale waarde overeen met 1,04 miljard dollar.

Gezien BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld is, komt het niet geheel als een verrassing dat het fonds betere prestaties levert dan zijn concurrenten. Alleen Grayscale’s ETF heeft een forse voorsprong wat betreft bitcoins onder beheer. Echter was dit voorheen al een normaal fonds.

Veel investeerders van Grayscale’s ETF pakken hun koffers sinds de conversie naar een spot ETF vanwege de relatief hoge kosten die ermee gepaard gaan. Het is een van de redenen waarom de bitcoin koers het lastig heeft de afgelopen tijd.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment