Bitcoin ETF’s zien voor tweede dag op rij instroom, trendommekeer?

Stefan de Graaf


De fondsen van de grootste cryptocurrency munt, bitcoin (BTC), hebben gisteren voor de tweede dag op een rij een positieve instroom weten te behalen. Hierdoor lijkt een nieuwe weg omhoog ingeslagen te zijn. De vraag is wat de kapitaalstromen de komende dagen zullen gaan doen. Zeker nu de ethereum (ETH) fondsen ook onderweg lijken te zijn.

Bitcoin ETF’s worden steeds vaker aangeraden als investering

Bitcoin ETF's worden steeds vaker aangeraden als investering

BTC-fondsen halen $21 miljoen binnen

Afgelopen woensdag was er net als dinsdag weer een netto positieve instroom van kapitaal naar de bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s), waardoor we inmiddels mogelijk kunnen spreken van een positieve trend. Gisteren werd er een netto instroom geregistreerd van 21,52 miljoen dollar.

De bitcoin ETF van Fidelity was gisteren de absolute winnaar met een instroom van maar liefst 19 miljoen dollar volgens de data van SoSoValue. Grayscale en VanEck registreerde ook een positieve instroom van respectievelijk 4 en 3 miljoen dollar. Een groot verschil dus met het resultaat van Fidelity.

Daartegenover stond Ark Invest, dat een negatieve uitstroom moest noteren van 5 miljoen dollar. De overige ETF’s van onder andere BlackRock, Bitwise en Valkyrie eindigden op een nettoresultaat van 0, inhoudende dat er geen significante geldstromen werden geregistreerd.

Sinds de start van de bitcoin ETF’s hebben de fondsen samen al 14,44 miljard dollar aan kapitaal binnengehaald. 

Ethereum ETF’s komen eraan

Terwijl de stromen van de bitcoin etf’s nauwgezet worden gevolgd, speelt er op de achtergrond nog een andere proces. Zo zou de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in een afrondende fase zijn in de gesprekken met de financiële instellingen over de lancering van hun ethereum ETF’s. Anonieme bronnen zouden aan nieuwswebsite Reuters zelfs hebben bevestigd dat een lancering mogelijk al op 4 juli zou plaatsvinden. Opvallend is dat de eerdere voorspelling van de crypto ETF analist van nieuwswebsite Bloomberg, Eric Balchunas, was dat de fondsen op 2 juli zouden lanceren.

De voorzitter van de toezichthouder, Gary Gensler, spreekt van een soepel proces, maar noemde daarbij geen exacte tijdlijn. Vorige maand gaf het orgaan al wel toestemming aan de toekomstige ether fondsen, maar nu moeten nog de daadwerkelijke registratiepapieren voor deze nieuwe producten akkoord worden bevonden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment