Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben weer een prima week achter de rug. Net als een week eerder zijn er weer honderden miljoenen dollars richting de in januari op de markt gebrachte beursfondsen gevloeid. De bitcoin koers is de afgelopen dagen bovendien stilletjes omhoog geklommen. Al met al kunnen we met een zekere mate van optimisme de nieuwe week ingaan.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

4 achtereenvolgende groene dagen voor BTC ETF’s

De week begon zwakjes met een gecombineerde netto-uitstroom van 85,7 miljoen dollar. De angst voor een terugkeer van een negatieve streak schoot er als gevolg flink in. In de week van 18 – 22 maart verloren de fondsen namelijk iedere dag kapitaal. Het was de slechtste reeks sinds de lancering op 11 januari, met een totaal verlies van bijna 900 miljoen dollar.

Echter stond de rest van de week weer in het teken van instromen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Op dinsdag verwelkomden de fondsen 40,3 miljoen dollar, waarna de kapitaalinstroom grotere proporties aan ging nemen. Op woensdag, donderdag en vrijdag stroomde er in totaal 529,9 miljoen dollar naar de fondsen.

De totale netto-instroom van de afgelopen week komt hiermee uit op 484,5 miljoen dollar. Ondanks de grote daling ten opzichte van vorige week, toen er 845 miljoen dollar werd binnengehaald, zijn de instromen natuurlijk genoeg reden tot optimisme.

De bitcoin prijs is in ieder geval al significant opgeveerd de afgelopen dagen. Op dinsdag bereikte de prijs een dieptepunt van vlak boven de 64.000 dollar, maar vandaag is de grens van 70.000 dollar weer gepasseerd. Indien de stijgende trend zich volgende week voort kan zetten, ligt een test van de recordprijs van bijna 74.000 dollar op de loer.

Uitstroom Grayscale’s GBTC remt af

De afgelopen week heeft Grayscale’s bitcoin ETF (GBTC) bovendien bemoedigende signalen vertoond. Op zowel dinsdag, woensdag als donderdag kwam de uitstroom uit onder de 100 miljoen dollar. Dit terwijl GBTC de afgelopen weken gemiddeld met zo’n 400 miljoen dollar per dag kromp.

Deze week werd duidelijk dat het failliete crypto-leenplatform Genesis Global Capital zijn enorme verkoop van GBTC-aandelen heeft afgerond. De afgelopen weken heeft het bedrijf bijna 36 miljoen aandelen geliquideerd, waarmee het zo’n 2,1 miljard dollar heeft opgehaald. Met de opbrengsten heeft het 32.041 bitcoins gekocht, om schuldeisers terug te betalen.

Wanneer de uitstromen bij GBTC tot een einde komen is allerminst duidelijk. Het zou de ETF-instromen in ieder geval tot een nóg hoger niveau tillen, ten gunste van de onderliggende bitcoin koers.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment