Bitcoin ETF’s trekken honderden miljoenen aan: 6e groene dag op rij

Stefan de Graaf


De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben voor de zesde achtereenvolgende handelsdag kapitaal aangetrokken. Het markeert de beste reeks sinds halverwege maart, toen bitcoin zijn recordprijs van bijna 74.000 bereikte. Net als de bredere cryptomarkt zijn de beursfondsen weer aan het bloeien, tot grote opluchting van veel crypto-enthousiastelingen.

BTC-fondsen halen meer dan $200 miljoen binnen

De BTC-fondsen hebben geruime tijd in een dip gezeten, maar met de recente resultaten kunnen we wel concluderen dat deze inmiddels achter ons is gelaten. Vorige week zagen de fondsen voor het eerst in meer dan twee maanden vijf positieve handelsdagen achter elkaar, met een totale netto-instroom van 948,3 miljoen dollar.

De veelbelovende trend heeft zich ook voortgezet tot de eerste handelsdag van de huidige week. Uit data van Farside Investors blijkt namelijk dat de bitcoin ETF’s gisteren een totaal van 237,2 miljoen dollar hebben binnengehaald.

Opvallend genoeg verwelkomde het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares het meeste kapitaal, namelijk 68,3 miljoen dollar. Meestal vloeit het meeste geld richting de fondsen van BlackRock of Fidelity.

Grayscale’s GBTC zag bovendien voor de vierde handelsdag op rij een netto-instroom. Dit is de beste reeks voor de crypto-vermogensbeheerder sinds de ETF-lancering op 11 januari. Na vier maanden aan uitstromen zag GBTC op 3 mei voor het eerst meer geld het fonds instromen dan dat er uit werd gehaald.

In totaal zijn de fondsen over de afgelopen zes handelsdagen met 1,18 miljard dollar gegroeid. Dit brengt de cumulatieve netto-instroom sinds de lancering op bijna 13 miljard dollar.

BTC ETF-prestaties nog altijd ver onder de piek

Halverwege maart, toen Bitcoin een indrukwekkende prijsrally maakte naar een all-time high van 73.800 dollar, beleefden de BTC-fondsen hun hoogtijdagen. In de week van 11 tot en met 15 maart stroomde er een record van ruim 2,5 miljard dollar richting de ETF’s. Alleen al op 12 maart werd een gecombineerde netto-instroom van meer dan 1 miljard dollar waargenomen. Wat dat betreft is er nog genoeg ruimte voor groei op het moment.

De bitcoin koers is de afgelopen dag met meer dan 6 procent de lucht in geschoten tot een piek van bijna 72.000 dollar, de hoogste prijs sinds begin april. Positieve geruchten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), terwijl dit aanvankelijk niet werd verwacht, deze week spot ETF’s voor Ethereum zal goedkeuren, drijven de bredere marktopleving aan.

Het bericht Bitcoin ETF’s trekken honderden miljoenen aan: 6e groene dag op rij verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment