Bitcoin-ETF’s krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin blijft dalen, toncoin & uniswap in het groen

Bitcoin (BTC) en veel cryptomunten kregen gisteren wederom een klap te verduren. Bitcoin daalde kort naar $66.200 en probeert nu de $67.000 te heroveren. Is dit supportniveau echter omgeslagen naar weerstand?

Ethereum (ETH) is vanochtend voorzichtig hersteld van de dip, waarschijnlijk door het onderstaande nieuws, maar het grootste deel van zowel de top 10 als de top 100 kleurt nog rood.

Daar zitten enkele opvallende uitzonderingen tussen. Zo staat toncoin (TON) 4% in de plus en uniswap (UNI) zelfs 10% in de plus. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Bitcoin-ETF’s ervaren weer flinke uitstroom

De koersdaling van bitcoin gaat gepaard met een opvallend slechte dag voor de nieuwe spot bitcoin-ETF’s. De Amerikaanse beursfondsen zagen gisteren een netto-uitstroom van maar liefst $226,2 miljoen.

De bitcoin-ETF van Ark Invest zag een uitstroom van $52,7 miljoen en Grayscale zelfs van $61,5 miljoen. Echter vond de grootste uitstroom bij Fidelity plaats, namelijk van $106,4 miljoen.

Terra krijgt miljardenboete na LUNA crash: een van de hoogste ooit

Terra krijgt miljardenboete na LUNA crash: een van de hoogste ooit

Ethereum-ETF’s worden deze zomer goedgekeurd

We blijven nog even bij de ETF’s. Recent werden de aanvragen voor spot ethereum-ETF’s goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Echter blijft de lancering van de beursfondsen nog altijd uit. Gisteren meldde Gary Gensler, voorzitter van de SEC, tijdens een hoorzitting dat de laatste goedkeuring waarschijnlijk “ergens in de loop van deze zomer” zal plaatsvinden.

Hoewel dat niet veel duidelijkheid verschaft, is het wel een bevestiging dat de ETF’s binnen de komende 3 maanden zullen lanceren.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Ethereum vraag schiet omhoog met een na grootste aankoopdag in geschiedenis

Ondertussen schiet de vraag naar ETH hard omhoog, meldt analysebedrijf CryptoQuant. Langetermijnhouders hebben bijna recordniveaus van ETH geaccumuleerd.

Deze groep beleggers, die hun crypto voor lange tijd vasthouden, kochten maar liefst 298.000 ETH, de een na hoogste hoeveelheid in een dag ooit.

Toncoin sleept samenwerking met crypto-reisplatform binnen

Toncoin sleept samenwerking met crypto-reisplatform binnen

Europa publiceert nieuwe richtlijnen voor MiCA

De Europese Bankautoriteit heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor crypto als stablecoins. Deze richtlijnen zijn onderdeel van de Markets in Crypto-Assets (MiCA) wetgeving.

Deze richtlijnen omvatten eisen voor token-uitgevers zoals het hebben van voldoende financiële reserves en stress-testprogramma’s.

Ze bepalen ook hoeveel reserves token-uitgevers moeten aanhouden, afhankelijk van de risico’s die ze lopen. Deze richtlijnen zijn bedoeld om de veiligheid en stabiliteit in de crypto-markt te verhogen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Terraform Labs sluit de deuren

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Terraform Labs en voormalig CEO Do Kwon een schikking hadden getroffen met de SEC. Het bedrijf achter het ingestorte Terra (LUNA) moet een boete van $4,5 miljard betalen.

Inmiddels is de schikking goedgekeurd door de rechter. De schikking zorgt er echter voor dat Terraform labs heeft besloten om de deuren te sluiten. Het bedrijf overhandigt de sleutels van het project aan de gemeenschap.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment