Bitcoin ETF’s krijgen mogelijk dinsdag al groen licht: Reuters

Stefan de Graaf


De kans is groot dat de eerste week van 2024 meteen de allerbelangrijkste week in de gehele crypto geschiedenis zal worden. Reuters meldt namelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) misschien al op dinsdag of woensdag groen licht zal gaan geven voor de lancering van meerdere bitcoin (BTC) ETF’s. Reuters claimt dit vernomen te hebben van ongespecificeerde bronnen.


5 bitcoin en crypto voorspellingen voor 2024

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Dinsdag duidelijkheid?

Officieel ligt de deadline voor de SEC op 10 januari. Mocht de SEC groen licht willen geven zouden ze de uitgevers van de ETF’s al aankomende week hiervan op de hoogte kunnen brengen. Een week later zouden de fondsen vervolgens lanceren.

Er zijn zoals je misschien wel weet meerdere uitgevers in de race om een bitcoin ETF op de markt te brengen. Blackrock is hiervan de allergrootste. Overige uitgevers zijn onder andere Valkyrie Investment, Bitwise, en een samenwerking tussen ARK Invest en 21Shares.

In totaal gaat het om 14 verschillende investeringsfondsen die het nodige papierwerk bij de SEC hebben ingediend voor de uitgave van een bitcoin ETF. Tot op heden keurde de SEC nog nooit een aanvraag voor een bitcoin spot ETF goed. De kans lijkt nu groter dan ooit dat hier snel verandering in zal komen.

Zal bitcoin ETF leiden tot een crash?

In juni kwam het grote nieuws dat Blackrock, het grootste investeringsfonds ter wereld, een officiële aanvraag indiende bij de SEC voor een bitcoin spot ETF. Toen stond de BTC koers rond de $25.000. Sinds dat nieuws steeg de BTC koers met ongeveer 60 procent naar de huidige koers van ruim $42.000. 

Dat we waarschijnlijk spoedig een bitcoin ETF zullen zien is uiteraard groot nieuws, maar het hoeft niet per definitie te betekenen dat we op korte termijn ook hogere prijzen zullen zien. De indrukwekkende opmars van afgelopen jaar wekt namelijk de suggestie dat de potentiële goedkeuring van een ETF al in de BTC prijs is opgenomen. Zo denken analisten van analyse firma CryptoQuant dat een forse correctie geen verrassing zou zijn.

Hoewel er nooit met zekerheid te zeggen valt wat er precies gaat gebeuren, houden deze analisten rekening met een correctie van ongeveer 25 procent. Dit zou de bitcoin koers terugbrengen tot een niveau van ongeveer $32.000. Lees hier meer over deze voorspelling van CryptoQuant.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment