Bitcoin ETF’s blijven hard groeien na moeilijke maand april

Stefan de Graaf


De nieuwe Amerikaanse spot-ETF’s zijn de afgelopen maanden vooral in het nieuws geweest vanwege de gigantische groei, alhoewel april vrij tegenviel. Toch groeien de fondsen nu weer lekker door, wat zelfs voor een nieuw record zou kunnen zorgen.

Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106

Peter kocht 's werelds eerste

Bitcoin fondsen groeien gestaag door

In dit geval gaat het niet om bijvoorbeeld een recordbedrag aan inkomend kapitaal. Dat record lijkt nog steeds in maart gevestigd te zijn. Nu gaat het bijna om een recordaantal dagen dat door groei gekenmerkt wordt.

Uit gegevens van SoSoValue blijkt dat de fondsen al 10 dagen op rij zijn gegroeid. De laatste keer dat dit gebeurde was in maart, en het is maar één enkele andere keer gebeurd dat de fondsen een langere winreeks hebben gehad. Dat was van 26 januari tot en met 20 februari, wat genoeg was voor 17 handelsdagen. In de weekenden worden ETF’s niet verhandeld.

In maart eindigde die reeks van 10 handelsdagen, maar het is mogelijk dat we aankomende maandag opnieuw een dag van groei zullen zien. Het vorige record van 17 dagen zou dus nog verbroken kunnen worden.

Tijdens de reeks in maart groeiden de fondsen met ruim 4,7 miljard dollar, en tijdens het record van 17 dagen groeiden ze met 4,4 miljard dollar. De groei van sinds halverwege mei was vooralsnog goed voor ongeveer 2 miljard dollar Op het vlak van nettogroei is het bedrag van de afgelopen 10 dagen dus absoluut geen record.

Gaat bitcoin weer verder stijgen?

Tegelijkertijd is de gestage groei een gunstig signaal voor de markt. Sinds begin mei is de bitcoin koers met ruim 17% gestegen, waarmee het verlies van maart en april weer helemaal is weggewerkt. De koers is afgelopen week zelfs iets gedaald, maar dat was niet genoeg om de ‘groene reeks’ te verbreken.

Volgens veel analisten daalde de koers door de bitcoin halving, die in het verleden ook veel volatiliteit heeft veroorzaakt. Nu deze achter de rug is, zijn veel analisten ervan overtuigd dat de prijs weer verder zal stijgen. Tom Lee, een prominente analist bij Fundstrat Global Advisors, verwacht zelfs een piek van 150.000 dollar in dit jaar.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment