Bitcoin ETF’s blijven bloeden, VS klaagt Apple aan & meer

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Bitcoin ETF’s ervaren voor vierde dag op rij uitstroom

Het blijft een slechte week voor de nieuwe bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). De Amerikaanse beursgenoteerde fondsen ervaarden donderdag voor de vierde dag op rij een netto uitstroom.

Met $94 miljoen was het wel de laagste uitstroom deze week in een dag. Dat komt voornamelijk doordat de instroom naar BlackRock met $233,4 miljoen weer iets toenam. De uitstroom bij Grayscale bleef met $358,8 miljoen hoog.

ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg is verrast dat de uitstroom nog altijd zo hoog is. Hij verwacht dat het ergste mogelijk bijna voorbij is, maar dat zei hij een maand geleden ook al.

Hogere bitcoin prijzen eind dit jaar, maar eerst nog een correctie?

Ondanks de ondermaatse prestaties van de ETF’s deze week en natuurlijk de correctie in de bitcoin koers, verwachten veel analisten alsnog flink hogere prijzen tegen het eind van het jaar.

Zo heeft Bernstein zijn voorspelling voor de bitcoin prijs verhoogd van $80.000 naar $90.000 tegen het eind van 2024.

Niet iedereen is echter overtuigd dat de huidige correctie voorbij is. De analisten van JPMorgan, de grootste bank ter wereld, zeggen dat bitcoin zelfs na de correctie nog in “oververkocht terrein” zit.

In combinatie met de aanstaande bitcoin halving verwachten de analisten dan ook dat meer investeerders winst zullen nemen in aanloop naar het evenement wat de koers kan drukken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verenigde Staten klagen Apple aan, mogelijke gevolgen voor crypto apps

De Amerikaanse overheid heeft plotseling Apple aangeklaagd.

De richtlijnen van de App Store van Apple leggen “een reeks veranderlijke regels en beperkingen” op die het bedrijf in staat stellen “hogere vergoedingen te eisen, innovatie te dwarsbomen, een minder veilige of verslechterde gebruikerservaring te bieden, en concurrerende alternatieven te beperken,” zegt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Dit probleem zou de reden kunnen zijn waarom veel op crypto gebaseerde apps vandaag de dag slechts beperkte functionaliteit bieden op iOS-apparaten.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment