Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend

Stefan de Graaf


Het Europese investeringsmaatschappij CoinShares gaat de exchange traded fund (ETF) tak overnemen van de vermogensbeheerder Valkyrie Funds. Hieronder vallen ook de sponsorrechten voor de spot bitcoin (BTC) ETF’s van het bedrijf. 

De overnameprijs is nog niet bekend. Die zal aan het einde van een periode van drie jaar worden vastgesteld op basis van de financiële resultaten van Valkyrie. Met de overname wordt echter wel een aanzienlijk vermogen toegevoegd aan CoinShares, van ongeveer $530 miljoen.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grayscale zakt weg

Volgens Jean-Marie Mognetti, de CEO van CoinShares, is de Verenigde Staten een cruciale markt voor wereldwijde vermogensbeheerders. Hij benadrukte dat de overname van Valkyrie een stap in de juiste richting is in de strategie om in Amerika te groeien. 

Terwijl de Valkyrie ETF’s worden overgenomen, daalt het aandeel van de Grayscale ETF aanzienlijk. In de afgelopen maanden is het marktaandeel tot onder de 50% geslonken. Deze verschuiving wordt toegeschreven aan Grayscale’s hogere beheerkosten van 1,5% tegenover de lagere tarieven van concurrenten. 

Het succes van de Amerikaanse ETF’s blijkt maar weer uit de meest recente cijfers. De fondsen bereikten op 12 maart een record instroom van $1 miljard. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) nam daarin de leiding en trok $849 miljoen aan. De ontwikkeling benadrukt de groeiende acceptatie van BTC onder institutionele investeerders.

Hoop op Ethereum ETF

Het succes van de bitcoin fondsen zorgt ook voor hoop omtrent een ethereum (ETH) equivalent. Voor een goedkeuring hiervan naderen de deadlines in mei. Analist Eric Balchunas zijn optimisme is echter getemperd. Hij schat de kans op goedkeuring nu op slechts 35%. 

Ondanks eerdere hoopvolle verwachtingen, wijst het uitblijven van communicatie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar de aanvragers, waaronder BlackRock en Fidelity, op een mogelijk uitstel. Deze ontwikkeling komt als een tegenvaller, vooral na de eerdere goedkeuring van Bitcoin ETF’s. 

Balchunas benadrukt echter dat een goedkeuring op langere termijn nog steeds binnen de mogelijkheden valt, ondanks de huidige afwachtende houding van de SEC.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment