Bitcoin ETF van BlackRock overtreft 99,98% van alle ETF’s

Stefan de Graaf


Hoewel de recent goedgekeurde bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) vooralsnog niet het gewenste effect gehad hebben op de koers, blijven ze het goed doen.

Althans, vooral het beursgenoteerde fonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. De bitcoin-ETF van BlackRock staat nu aan de absolute top van de ETF wereld.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF van BlackRock nu in top 5 ETF’s

Enkele dagen geleden was op Crypto Insiders nog te lezen dat de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) al in de top 10 was terechtgekomen van de best presterende ETF’s van dit jaar. Inmiddels blijkt dat het IBIT fonds al in de top 5 van de best presterende ETF’s zit.

Volgens data van ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg heeft de bitcoin-ETF van BlackRock al $3,19 miljard binnengehaald sinds de lancering op 11 januari.

Dat is een grotere instroom dan 99,98% van alle ETF’s, meldt Bulchanas. “Niet slecht” voor een product dat pas 17 dagen wordt verhandeld, voegt Balchunas toe.

Hoe presteren de andere ETF’s?

De enige ETF’s die beter presteerden tot dusver in 2024 dan IBIT zijn de grote indexfondsen van iShares en Vanguard die de S&P 500 volgen of de gehele aandelenmarkt.

Bovenaan staat de iShares Core S&P 500 ETF (IVV) met een instroom van maar liefst $13 miljard. Op de tweede plek volgt de Vanguard 500 Index Fund ETF (VOO) met ruim $11 miljard.

Dan vinden we op de derde plek de iShares S&P 500 Value ETF (IVE) met $3,6 miljard en op de vierde plek de Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) met $3,2 miljard.

Dat betekent dat de bitcoin-ETF van BlackRock mogelijk op het punt staat om zelfs naar de top 3 te stijgen.

Houd er rekening mee dat IBIT pas op 11 januari gelanceerd werd, waardoor het de eerste zeven handelsdagen van het jaar nog geen instroom zag, terwijl de bovengenoemde fondsen dat wel zagen.

Hoewel het fonds van BlackRock de enige bitcoin-ETF is in de top 5, was begin deze week te lezen dat ook een concurrent de top 10 had bereikt.

Het gaan dan om de ETF van Fidelity, de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Met een instroom van $2,6 miljard komt dit fonds nu op de 8ste plek uit.

De andere bitcoin-ETF’s blijven inmiddels echter ver achter, en het gat wordt alsmaar groter.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment