Bitcoin ETF lanceert al aanstaande donderdag, zegt VanEck baas

Stefan de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De spanning omtrent de aankomende beslissing over een bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, is momenteel te snijden.

Een van de vermogensbeheerders die een aanvraag voor een spot bitcoin-ETF heeft ingediend is VanEck. Volgens de CEO van VanEck zal zijn spot bitcoin-ETF al binnen twee dagen verhandelbaar zijn.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 90.000 LUNC. Meld je vandaag aan 🚀

Amerikaanse spot bitcoin ETF al binnen twee dagen verhandelbaar?

Jan van Eck, de CEO van VanEck, meldt in een interview met CNBC dat hij verwacht dat zijn spot bitcoin-ETF al aanstaande donderdag verhandelbaar zal zijn.

Dat betekent dat hij verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag of morgen meerdere aanvragen voor een spot bitcoin-ETF zal goedkeuren.

De vermogensbeheerder staat te springen om vervolgens zijn bitcoin-ETF zo snel mogelijk te lanceren.

“Jij gelooft dat de handel donderdag begint?” vraagt CNBC aan VanEck. “Ja,” antwoordt vervolgens de CEO.

Bitcoin ETF zorgt voor spanning en stijgende koersen

Er liggen momenteel 13 aanvragen voor een spot bitcoin-ETF bij de Amerikaanse toezichthouder op tafel. De eerste definitieve deadline, voor de aanvraag van ARK Invest, valt op 10 januari.

De deadline voor de aanvraag VanEck ligt op 15 januari, samen met een groot aantal andere aanvragen.

De verwachting is echter dat als de SEC de aanvraag van ARK Invest goedkeurt, het ook gelijk een aantal andere aanvragen zal goedkeuren.

Het tegengestelde is echter ook waar: mocht de SEC de eerste aanvraag afkeuren, dan zal de waakhond dit waarschijnlijk ook gelijk voor andere aanvragen doen.

Dat is echter niet gegarandeerd. De uitspraak van van Eck volgde vlak nadat de meeste vermogensbeheerders nog haastig laatste aanpassingen doorvoerden bij de SEC.

De verwachtingen rondom de ETF’s lopen hoog op en dat is te merken aan de BTC prijs. Bitcoin is sinds de aanvragen afgelopen zomer werden ingediend hard gestegen en ook vandaag maakte het weer een flinke sprong.

Bitcoin komt vandaag voor het eerst sinds april 2022 boven de $46.000 uit. Het valt een populaire analist daarom op dat de bitcoin koers op het punt staat een zeer zeldzame kruising te maken.

De laatste keer dat dit gebeurde was namelijk alweer 8 jaar geleden. Deze ‘golden cross’ werd voor het laatste gemaakt in 2016.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment