Bitcoin ETF-instroom zet door, maar op een zeer laag pitje

Stefan de Graaf


De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijken voorzichtig het tij te keren. Gisteren werd voor de derde achtereenvolgende handelsdag namelijk een positief resultaat geboekt. Hoewel de kapitaalinstromen erg bescheiden blijven, is het een grote verbetering ten opzichte van de eerdere hardnekkige uitstromen waarmee de fondsen geteisterd werden.

Einde Bitcoin bullmarkt? Tether verbod in EU? Dit en meer cryptonieuws

Einde Bitcoin bullmarkt? Tether verbod in EU? Dit en meer cryptonieuws

3e groene dag op rij voor bitcoin ETF’s

Uit data van Farside Investors blijkt dat de in januari op de markt gebrachte fondsen gisteren gezamenlijk $11,8 miljoen hebben binnengehaald. Dit resultaat zet de trend van minimale netto-instromen voort die sinds afgelopen dinsdag zichtbaar is.

Het markeert de op één na laagste netto-instroom sinds de lancering op 11 januari. Op 8 mei verwelkomden de fondsen namelijk een totaal van $11,5 miljoen.

Op dinsdag werd voor het eerst na twee weken weer een instroom gezien, van respectievelijk $31 miljoen. Een dag later werd de positieve trend voortgezet met $21,4 miljoen dat richting de fondsen stroomde.

Sinds maandag 10 juni hebben de fondsen het opvallend zwaar. Van de tien handelsdagen werd er negen keer meer kapitaal uit de fondsen gehaald dan dat er binnenstroomde. In de week van 10 t/m 24 juni werd er gemiddeld iedere dag $116,12 miljoen uit de ETF’s gehaald en een week later kwam het gemiddelde verlies uit op $108,82.

Ondanks de instromen van de afgelopen dagen staat de huidige week onderaan de streep nog diep in het rood. Op maandag verloren de ETF’s namelijk $174,5 miljoen. Om de week in de plus te eindigen moeten de fondsen vandaag meer dan $110 miljoen zien binnenstromen.

Alleen Grayscale’s GBTC-fonds zag gisteren kapitaal verdwijnen, met een netto-uitstroom van $11,4 miljoen. Fidelity, Bitwise, ARK Invest & 21Shares, Invesco & Galaxy en  Franklin Templeton hebben gisteren een positief resultaat neergezet.

Opvallend genoeg wist Bitwise het meeste kapitaal binnen te halen, met een instroom van $8 miljoen. Fidelity komt op een tweede plek met $6,7 miljoen aan kapitaalinstroom.

Ook de BTC koers blijft onzeker

De bitcoin ETF’s verkeren momenteel in hetzelfde vaarwater als de onderliggende bitcoin koers. De bitcoin koers beweegt al dagen zijwaarts tussen $60.600 en $42.400, waardoor het eerdere negatieve sentiment op een laag pitje uit de markt trekt. Marktoptimisme is echter nog altijd ver te zoeken, aangezien de koers zich nog steeds op glad ijs bevindt vlak boven het cruciale steunniveau van $60.000.


Post Views: 55

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment