Bitcoin ETF handelskosten zijn bekendgemaakt, koers reageert

Stefan de Graaf


BlackRock, Fidelity en een aantal andere grote vermogensbeheerders die een bitcoin (BTC) ETF hebben aangevraagd, hebben de handelskosten bekendgemaakt. De bitcoin beursfondsen zullen binnenkort, voor 10 januari, worden af- of goedgekeurd. Na het nieuws steeg de bitcoin koers en tikte het de $45 duizend aan. 


Grootste Bitcoin miner ter wereld delft in december meer BTC dan ooit

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BlackRock, Fidelity en anderen maken handelskosten bekend

BlackRock, Fidelity, Ark 21Shares, VanEck, Valkyrie, Invesco en Galaxy hebben hun handelskosten bekendgemaakt. De handelskosten betreffen de beursfondsen die maanden geleden werden aangevraagd door de grote bedrijven. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission gaat voor 10 januari beslissen of ze worden goedgekeurd of afgewezen.

Voor BlackRock zal in de eerste 12 maanden een trading fee van 20 basispunten worden gerekend. Dit staat voor een hoeveelheid van 0,20%. Daarna zullen de handelskosten worden vastgezet op 30 basispunten, oftewel 0,30%. Deze hoeveelheid is lager dan bloomberg analist James Seyffart voorspelde, die 0,39% verwachtte. De handelskosten van Fidelity bedragen wel 0,39%.

Andere bitcoin ETF aanvragers, zoals Invesco en Galaxy, zien af van handelskosten in de eerste zes maanden. Daarna, als hun fonds $5 miljard omvat, zal er een 0,59% trading fee van toepassing zijn. Daarmee zijn de vermogensbeheerders ondanks de zes maanden aan gratis handel, twee van de duursten op de markt.

De duurste bitcoin spot ETF

De twee worden overtroffen door één andere vermogensbeheerder. Valkyrie zal namelijk een tarief voor hun handelskosten rekenen van 0,8%, vier keer hoger dan dat van BlackRock. Indien alle ETF’s goedgekeurd worden, zijn zij de duurste van de dertien.

Ark Invest, onder leiding van Cathie Woods, werkt samen met 21Shares. Zij zullen samen 0,25% handelskosten hanteren voor hun bitcoin spot ETF. Daarmee zijn zij, nadat BlackRock zijn handelskosten heeft verhoogd, de goedkoopste op de markt.

Nadat het nieuws bekend werd gemaakt steeg de bitcoin koers kort naar de $45 duizend. Momenteel gaat één bitcoin over de toonbank voor $4.830. Dit is een stijging van 1,5% sinds gisteren.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment