Bitcoin ETF ARK Invest bereikt mijlpaal van $1 miljard na recorddag

Stefan de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Na vermogensgiganten BlackRock en Fidelity heeft de gezamenlijke bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) van ARK Invest en 21Shares nu ook de gigantische mijlpaal van 1 miljard dollar aan bitcoins bereikt. Na zijn meest succesvolle dag tot nu toe omvat het fonds nu 21.455 BTC.


MicroStrategy slaat weer bitcoin in, voorraad passeert $8 miljard

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETF mijlpaal

21Shares bracht gisteren op sociale mediaplatform X het positieve nieuws aan het licht. Het liet weten 21.455 bitcoins onder beheer te hebben, tegen een totale waarde van 1,02 miljard dollar. ‘’Dit is niet zomaar een getal – het is een bewijs van het groeiende vertrouwen en de interesse in digitale activa,’’ zo werd eraan toegevoegd.

Gisteren zag het fonds van ARK Invest en 21Shares, ARKB, de grootste netto-instroom tot dusver. In totaal stroomde er gisteren 137 miljoen dollar in het fonds. Hiermee is het vorige record van 122 miljoen dollar, van 16 januari, significant overschreden.

Het fonds van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, was de allereerste met 1 miljard dollar aan bitcoins onder beheer. Op 17 januari bereikte IBIT al de grote mijlpaal. Het fonds van Fidelity, FBTC, overschreed niet veel later ook de grens van 1 miljard dollar.

Momenteel omvatten de fondsen van BlackRock en Fidelity beiden meer dan 3 miljard dollar aan bitcoins. BlackRock’s ETF staat wat dat betreft aan kop met grofweg 4 miljard dollar in beheer.

Succes bitcoin ETF’s

Gisteren kon je tevens lezen dat de bitcoin ETF’s van BlackRock en Fidelity de best presterende beursfondsen in 30 jaar zijn. Het zijn namelijk de enige ETF’s in 30 jaar die binnen een maand na lancering elk meer dan 3 miljard dollar ophaalden.

Ook verscheen gisteren dat de gelanceerde spot ETF’s voor bitcoin al 10-15 procent van het totale spot handelsvolume van bitcoin op gecentraliseerde beurzen wereldwijd vormen.

Na de historische lancering van 10 bitcoin spot ETF’s kwam de bitcoin koers in een neerwaartse trend terecht. Ondanks de grote instroom bij de 9 nieuwkomers was de gigantische uitstroom uit Grayscale’s ETF, dat voorheen al een regulier trustfonds was, het gespreksonderwerp van de dag.

Nu de uitstroom uit Grayscale’s fonds sterk afneemt, valt het grote succes van de ETF-lancering steeds meer op. Bovendien staat de prijs van bitcoin weer op hoogtes die sinds de ETF-lancering niet meer gezien zijn.


Post Views: 10

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment