Bitcoin en solana zetten stijging door, en meer crypto nieuws

Stefan de Graaf


Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden was met name gunstig voor altcoins, en afgelopen week was daar de overtreffende trap van. Met name solana (SOL) was razend populair. Ook heeft Binance opnieuw ingeleverd op marktaandeel – het is nu op één vlak zelfs niet meer de grootste.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin stijgt verder, Binance krimpt

De bitcoin koers is vorige week opnieuw gestegen. In de loop van de week zijn we naar boven uitgebroken uit wat lijkt op een bull flag – in totaal bedroeg de stijging zo’n 8%. De stijging ging gepaard met positief nieuws rondom bitcoin-futures, waarvan de interesse van handelaren sinds juni 2022 niet meer zo hoog is geweest als nu.

De interesse was met name enorm op de Chicago Mercantile Exchange (CME), die is sinds afgelopen week namelijk groter dan Binance in bitcoin-futurescontracten. Dat is al meer dan twee jaar niet meer het geval geweest. Met Binance gaat het buiten de futuresmarkt ook niet zo goed. Het marktaandeel van de cryptobeurs blijft namelijk dalen, óók buiten de futuresmarkt.

Advertisement

Solana koers stijgt verder

Verschillende grote altcoins zijn afgelopen week enorm gestegen. Solana was de meest populaire – gemeten tot en met de top bedroeg de stijging meer dan 50%. Gemeten vanaf begin dit jaar bedraagt de prijstoename zelfs ruim 500%.

Dat solana populair is blijkt onder andere uit het handelsvolume op de Nederlandse exchange Bitvavo. Vandaag oversteeg solana het handelsvolume van bitcoin op Bitvavo, zelfs met een factor 5. Dat gebeurde eerder dit jaar ook met XRP toen er gunstig nieuws was rondom Ripple’s rechtszaak.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

  • Advertentie
  • GoldRepublic

SEC niet tegen doorstart FTX

De failliete exchange FTX heeft inmiddels uitgedachte plannen voor een doorstart. Er zouden zelfs al een paar serieuze kopers zijn die het plan in werking willen zetten. FTX heeft nog altijd zijn eigen token, FTT. Op woensdag verklaarde SEC-directeur Gary Gensler dat hij een doorstart niet tegen zou houden. FTT steeg in korte tijd met 80%.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen belasting voor Nederlandse vrouw met pech

Verder was er vanuit Nederland frappant nieuws. Een vrouw hoeft namelijk geen belasting te betalen over haar vermogen omdat ze in 2018 een enorm verlies heeft geleden over haar investeringen in altcoins. Haar portfolio was begin 2018 nog bijna 2 ton waard, maar eind 2018 was het nog geen 6.000 euro meer waard. De rechter vond de daling zó extreem dat de vrouw over dat jaar geen vermogensbelasting hoeft te betalen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment