Bitcoin en Ethereum zetten vaart achter reddingsoperatie van Oprah en The Rock

Stefan de Graaf


In een bijzonder wending hebben Oprah Winfrey en Dwayne “The Rock” Johnson een reddingsactie op touw gezet voor de slachtoffers van de Maui-wildfires, waarbij ze de kracht van cryptocurrency benutten. De actie om zeveel mogelijk slachtoffers financieel een hart onder de riem te steken accepteert namelijk bitcoin en ethereum.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

De Maui Wildfires en crypto

De Maui-wildfires deze zomer waren een ramp van ongekende omvang. Meer dan 2.500 hectare aan land werd verwoest, wat leidde tot enorme verliezen voor de bewoners van het gebied op Hawaii. Eigendommen gingen verloren en talloze levens werden onherroepelijk veranderd. Deze tragedie riep om onmiddellijke actie en ondersteuning.

Als snel gingen beroemdheden zoals Oprah Winfrey en Dwayne Johnson aan de slag om van hulp te kunnen zijn. Niet alleen zamelden zij veel geld in voor de slachtoffers, er werd ook besloten om bitcoin en ethereum te accepteren voor de actie. Dit markeert een belangrijke ontwikkeling in de filantropische wereld.

Deze stap illustreert de groeiende acceptatie van crypto in de wereld en de potentie om snel waar dan ook ter wereld geld naartoe te sturen. Door crypto zoals bitcoin en ethereum te accepteren wordt ook een veel grotere doelgroep aangesproken. Het gebruik van cryptocurrency in dit initiatief onderstreept de potentie van crypto als een krachtig en flexibel middel voor donaties, hetgeen we eerder uiteraard ook al zagen in de oorlog in Oekraïne.

Crypto use cases in het echt

Oprah benadrukte het belang van het geven van autonomie aan de slachtoffers bij het beheer van hun herstelproces. The Rock, die eerder samenwerkte met Malama Kauai voor herstelwerkzaamheden na overstromingen, verzekerde dat elke donatie rechtstreeks ten goede zal komen aan de slachtoffers.

Deze actie, een samenwerking tussen wereldberoemde figuren en de innovatieve wereld van crypto, laat nog maar eens zien dat crypto voor meel doeleinden gebruikt kan worden dan snelle winst. Het toont aan hoe de combinatie van invloed en moderne technologie kan leiden tot betekenisvolle en effectieve acties in tijden van crisis.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment