Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong

Stefan de Graaf


De Hongkongse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) zagen afgelopen maandag een grote uitstroom aan investeringen. Sinds de lancering van bitcoin en ethereum ETF’s op de Hongkongse markt was de uitstroom zelfs nog niet zo groot als nu.

Eerste bitcoin bedrijf van Nederland viert feest, dit veranderde alles

Eerste bitcoin bedrijf van Nederland viert feest, dit veranderde alles

Debuut van Bitcoin en Ethereum ETF’s in Hongkong eerst nog positief

Nadat op 11 januari de eerste bitcoin ETF’s in Amerika werden goedgekeurd en verhandeld, was het op 30 april de beurt aan Hongkong. De uitgevers van de bitcoin en ethereum ETF’s (Bosera, ChinaAMC, Harvest Global, Hashkey) zagen de eerste dagen na de lancering een positieve instroom. Tot 10 mei betrof de totale instroom namelijk zo’n $18,4 miljoen, zo is te zien op Farside.

Op 9 en 10 mei was er al een kleinere uitstroom, maar op 13 mei sloeg het positieve sentiment echter helemaal om. Er werden grote uitstromen gerapporteerd bij de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s. Maandag 13 mei werd er een record uitstroom aan investeringen gemeld, met een totaalbedrag van $39,9 miljoen. Vooral de bitcoin ETF’s leiden aan een grote uitstroom van investeringen en verloren die dag $32,7 miljoen. De ethereum ETF’s hadden ook een uitstroom, maar een stuk minder groot met $6,6 miljoen.

Negatieve balans

Binnen 1 dag is de totale uitstroom ($39,9 miljoen) in Hongkong ETF’s dus groter dan wat er in de eerste 10 dagen aan instroom binnenkwam ($18,4 miljoen). Op 9 en 10 mei werd er ook een uitstroom gerapporteerd, maar dit ging om kleinere bedragen van respectievelijk $6,9 miljoen en $6,3 miljoen. Maandag 13 mei was ook de eerste dag dat alle Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s verliezen registreerden.

Hoewel de vergelijking met de Amerikaanse ETF markt kan worden gemaakt, gaat het om grote verschillen in bedragen. De totale Amerikaanse ETF markt wordt op dit moment geschat op zo’n $9 biljoen, terwijl de Hongkongse ETF markt zo’n $50 miljard aan activa bevat.

De uitstroom valt samen met een periode waarin de bitcoin koers stagneerde. Sinds het bereiken van het huidige prijsrecord in maart, zit de BTC koers in een neerwaartse trend als gevolg van grote onzekerheid op de markt. Die onzekerheid vloeit onder andere voort uit de aanhoudende inflatie.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment