Bitcoin en Ethereum bereiken historische mijlpalen

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die vannacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je direct bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.


Rondje langs de crypto velden: bitcoin verkoopdruk en altcoin analyses

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Ethereum update datum bekend

Gisterenavond hadden de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) de lanceerdatum voor de volgende grote update bekend gemaakt.

De langverwachte lancering van de ‘Dencun’ update moet op 13 maart plaatsvinden. De update introduceert ‘proto-danksharding’ waardoor transacties sneller en goedkoper moeten worden, vooral die van layer-2 netwerken.

25% van alle ethereum is vastgezet

Ondertussen komt naar buiten dat maar liefst 25% van alle ethereum tokens in circulatie gestaked zijn, oftewel ze zijn vastgezet voor rendement.

Dat is een immense vertrouwen in het netwerk en mogelijk een goed teken voor de koers op de lange termijn.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

BlackRock en Fidelity ETF bereiken historische mijlpaal

Het is alweer bijna een maand geleden dat in de Verenigde Staten de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) werden goedgekeurd.

De twee grootste nieuwe bitcoin beursfondsen, IBIT van BlackRock en FBTC van Fidelity, hebben in de eerste 17 handelsdagen na lancering elk meer dan $3 miljard binnengehaald.

Dat is een nieuw record en is geen enkel andere ETF in de afgelopen 30 jaar gelukt. Dat meldt ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg met een lijst van meer dan 5.000 ETF’s.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Crypto exchange Kraken komt naar Nederland

Gisteren werd ook bekendgemaakt dat Kraken, de grote Amerikaanse crypto exchange, naar Nederland komt.

De handelsbeurs heeft namelijk toestemming gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) om zijn handelsdiensten naar Nederland te brengen.

Het is de vierde Europese vergunning die Kraken in handen heeft. Net als concurrent Coinbase, wil de exchange uitbreiden naar Europa, waarschijnlijk door de onduidelijke crypto regelgeving in de VS.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF in Hong Kong vandaag?

Er is een kans dat vandaag de financiële toezichthouder in Hong Kong, de Securities and Futures Commission (SFC), ook de eerste spot bitcoin-ETF zal goedkeuren.

Vandaag is namelijk de laatste dag van de week en een van de aanvragers wil zijn ETF kort na het Chinese nieuwe jaar lanceren, die valt op 10 februari.

Ook is de bitcoin koers in de afgelopen jaren altijd gestegen met het Chinese nieuwe jaar.


Post Views: 39

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment