Bitcoin en cryptomarkt maken flinke duik ondanks groot ethereum nieuws

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) maakte gisterenmiddag een flinke duik en trok toen de cryptomarkt mee omlaag.

Zelfs het positieve nieuws omtrent ethereum (ETH) weerhoudt de markt er niet van vandaag rood te kleuren.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Bitcoin koers daalt met 3,5%

Bitcoin werd gisteren op de $70.000 afgewezen en kelderde vervolgens helemaal naar $66.200.

Rond die tijd was bitcoin flink aan het schommelen en kwam het nieuws naar buiten dat de aanvragen voor spot ethereum-ETF’s zijn goedgekeurd in de VS.

Echter zorgde dat niet voor een sterk herstel. Het lukt bitcoin vooralsnog niet om de $68.000 te heroveren.

Op het moment van schrijven zakt de koers weer iets en komt uit op $67.057 op Bybit powered by SATOS en €62.002 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 3,6% in de min.

Volgens analist Rekt Capital is dit vooralsnog geen koersbeweging om grote zorgen over te maken. Bitcoin zou slechts consolideren in een “heraccumulatie” bereik voordat de koers weer verder omhoog uitbreekt.

bitcoin koers 2405

Ethereum zakt ondanks ETF-goedkeuring

Ethereum steeg gisteren in eerste instantie nog naar $3.950, de hoogste prijs sinds medio maart. Vervolgens dook de koers met bitcoin mee en schommelde in aanloop naar het ETF-besluit.

Na de goedkeuring bleef ethereum echter op $3.800 hangen en zakt vanochtend naar $3.681. Daarmee staat ETH vandaag 2,8% in de min.

Er wordt gespeculeerd dat de goedkeuring al enigszins werd ‘ingeprijsd’, te zien aan de stijging in aanloop naar de beslissing.

De reden dat de koers nu niet verder stijgt is dat de nieuwe ETH beursfondsen niet direct lanceren zoals het geval was bij bitcoin. Het kan zelfs nog meerdere weken duren voordat de ETF’s beschikbaar zijn. Klik hier om meer te lezen over de goedkeuring van de ethereum-ETF’s.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Altcoins kleuren rood op enkele uitzonderingen na

In tegenstelling tot veel andere altcoins, houdt ethereum sterker stand. In de top 10 vangt vandaag solana (SOL) de hardste klap en daalt met 6,2% naar $166,67.

In de top 100 vinden we koersen als dogwifhat (WIF) en injective (INJ) zelfs meer dan 7% in de min staan. Arweave (AR) is echter de grootste verliezer en zakt met ruim 10% naar $39,8.

Echter kleuren niet alle munten rood vandaag. Chainlink (LINK) stijgt met 4% naar $17,15 en lido (LDO) staat 8% in de plus en komt op $2,27 uit. Ondo (ONDO) steelt vandaag de show met een stijging van 12,6% naar $1,08.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment