Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag een poging gewaagd om weer terrein te winnen boven de $70.000, maar is hier niet in geslaagd. De spanning in het cryptoland neemt fors toe, aangezien vandaag de dag des oordeels is voor ethereum (ETH) Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Zoals gewoonlijk trekt bitcoin de meeste altcoins met zich mee omlaag. Grote koersbewegingen zijn er echter maar weinig, maar hier zal later vandaag ongetwijfeld verandering in worden gebracht.

BTC koers licht onderuit

Afgelopen dinsdag dook de bitcoin koers onder het belangrijke prijslevel van $70.000, na nog geen dag hierboven te hebben gehandeld. Sindsdien worstelt bitcoin om zich te herpakken, zo is gisteren ook maar weer duidelijk geworden.

Gisteren in de ochtend hikte bitcoin tegen het cruciale level aan, om vervolgens in de middag tot een piek van zo’n $70.500 uit te stijgen. Na zo’n anderhalf uur boven de $70.000 te hebben gestaan, maakte de koers alweer een uitglijder tot grofweg $69.000.

De gehele nacht heeft bitcoin enkele honderden dollars boven de $69.000 bewogen, zonder al te veel prijsschommelingen. De markt lijkt zijn adem in te houden voor het ethereum ETF-besluit dat later vandaag volgt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht bitcoin boven de $70.000 stand weten te houden, is het niveau vlak onder de $72.000 belangrijk om in de gaten te houden. Dit was afgelopen maandag namelijk de absolute piek, en zou de nodige verkoopdruk op kunnen leveren. Indien bitcoin verder onderuit gaat, ligt om en nabij de $67.000 een belangrijk steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 69.412 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.037. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,70% in de min.

Weinig beweging in crypto top 10, toncoin blinkt uit

De top tien grootste cryptomunten laten op het moment weinig van zich horen. Alle ogen zijn vandaag gericht op ethereum, dat 0,15% in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden. Naar verwachting zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) rond 4:00 PM (ET) haar eindoordeel bekendmaken. Dit komt overeen met 22:00 uur Nederlandse tijd. Het besluit zal logischerwijs tot enorme volatiliteit kunnen zorgen in de koers van ethereum, en de rest van de cryptomarkt.

Op toncoin (TON) na kleurt de gehele top tien cryptomunten in het rood. De aan Telegram verwante altcoin trekt zich niets aan van de marktcorrectie, en is met 3,24% de lucht in geschoten.

De dalingen zijn echter stuk voor stuk minimaal. Solana (SOL), ripple (XRP), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) hebben allemaal rond de 1% ingeleverd.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment