Bitcoin en crypto stijgen hard dankzij Amerikaanse centrale bank

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt zijn flink opgeveerd gisteren. Met name de toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, bracht een grote opleving teweeg. Deze ochtendupdate brengt je volledig op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin overstijgt belangrijk level

De bitcoin koers klom in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsbepalende orgaan van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve), om 20:00 uur langzaam omhoog. Aan het begin van de dag bewoog bitcoin om en nabij de 41.000 dollar, maar toen bekend werd dat de rente, geheel volgens verwachting, ongewijzigd op 5,25 – 5,50 procent zou blijven, stond de koers gelijk aan iets meer dan 42.000 dollar.

De toespraak van Powell, waarin het rentebesluit werd toegelicht, bracht de stijging in een stroomversnelling. Om 20:30 uur kroop Powell achter het spreekgestoelte. Hij heeft aangegeven dat een renteverhoging niet meer het ‘’basiscenario’’ is zoals 60-90 dagen geleden. Bovendien verwacht de centrale bank nu 0,75% aan renteverlagingen volgend jaar, terwijl dit drie maanden geleden nog 0,25% was.

Als gevolg steeg bitcoin tot een absolute piek van bijna 43.400 dollar. Hiermee heeft bitcoin zijn belangrijke weerstandsniveau van vlak boven de 42.400 dollar gepasseerd. Inmiddels is de koers iets afgekoeld ten opzichte van zijn hoogtepunt, maar het sentiment is nog altijd bullish.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 43.030 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC prijs in euro daarmee gelijk aan 39.501. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,85% in de plus.

Solana, cardano en avalanche gaan als een raket

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt is er een overvloed aan groen op te merken. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er veel harde stijgers. Zo staat ethereum (ETH) 4,91% hoger dan 24 uur geleden, is ripple (XRP) met 3,59% gestegen en dogecoin (DOGE) met 5,11%.

Solana (SOL), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn de hardste stijgers van vandaag. Solana heeft een stijging van 8,61% achter de rug en avalanche staat 10,31% hoger dan gisteren. Cardano is de absolute winnaar van de dag met een stijging van 17,49%.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 33,04 ADA of 0,30 SOL! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.


Bitcoin koers in bedwang na nieuwste inflatiecijfers

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag staan er verschillende belangrijke publicaties vanuit de Verenigde Staten op de agenda. Allereerst wordt om 14:30 uur de maandelijkse Kern Detailhandelsverkopen gedeeld. Dit is een belangrijke indicator van de Amerikaanse consumentenuitgaven. Er wordt een daling van 0,1% verwacht, terwijl deze vorige maand nog met 0,1% steeg.

Op hetzelfde tijdstip wordt bovendien de wekelijkse Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding naar buiten gebracht. De verwachting ligt net als vorige week op 220.000.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment