Bitcoin en crypto schieten omhoog, waarom vandaag belangrijk is

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) staat, niet voor de eerste keer deze week, weer boven de grens van 43.000 dollar. Een significante toename in de bitcoin koers resulteert in een groene uitstraling over de gehele crypto markt. In dit overzicht bespreken we de koersbewegingen en werpen we een blik op wat er vandaag komen gaat.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers in de lift

Gisteren bewoog bitcoin aanvankelijk nog om en nabij de 42.000 dollar, maar rond 14:30 werd de klim naar boven ingeluid. Na steeds hogere pieken en dalen werd aan het begin van de nacht een absolute piek van 43.400 dollar bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Een lichte correctie heeft de koers teruggebracht tot het steunniveau van grofweg 43.000 dollar. Vooralsnog blijft de koers boven dit prijslevel. Bij een verdere neerwaartse beweging zou de zone vlak onder de 42.000 dollar redding kunnen bieden.

Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt op een prijs van zo’n 43.600 dollar. Mocht de koers hier doorheen breken, ligt de volgende halte op 44.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.192 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.739. Ten opzichte 24 uur geleden staat BTC 2,47% in de plus.

Advertisement
Solana, cardano en avalanche stijgen hard

Zoals te verwachten omarmt de rest van de markt dezelfde opwaartse beweging van bitcoin. De gehele top 10 cryptomunten kleurt groen.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 1,69% gestegen, build ‘n build (BNB) met 1,19%, ripple (XRP) met 2,55% en dogecoin (DOGE) met 1,47%.

Solana (SOL), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn de uitblinkers van vandaag. Solana staat 6,02% hoger dan 24 uur geleden, cardano is met 3,62% gestegen en avalanche met 4,27%.


Bitcoin crasht en duikt onder de $40.000, markt reageert heftig

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Verschillende belangrijke datapunten uit de Verenigde Staten zullen vandaag om 14:30 uur vrijgegeven worden.

Zo wordt het gemiddeld inkomen per uur van de afgelopen maand gepubliceerd. De verwachting ligt op een stijging van 0,3%, terwijl de maandelijkse toename de vorige keer gelijkstond aan 0,4%.

Ook worden de niet-agrarische loonlijsten van januari gedeeld. Er wordt een stijging van 187 duizend verwacht. In december kwam de stijging overeen met 216 duizend.

Tot slot zal het werkloosheidscijfer van januari bekend worden gemaakt. De verwachting ligt op 3,8%, wat een kleine stijging zou betekenen ten opzichte van de 3,7% van een maand eerder.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21,35 ADA of 136,30 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment