Bitcoin en crypto maken grote stuiter, dogecoin stijgt 20% na nieuws

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren een mooie dag beleefd. De koers heeft een steile klim omhoog doorgemaakt en is vanuit de onderkant in één keer doorgeschoten naar de bovenkant van zijn handelsbereik. De gehele cryptomarkt kleurt vandaag in het groen, met vele opvallende uitschieters. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

BTC koers stijgt 8%

Bitcoin begon gisteren aan de dag met een prijs van om en nabij de $61.000 . Gedurende de ochtend en middag klom de koers langzaam omhoog, tot een eerste piek van vlak boven de 64.000.

De volatiliteit nam vervolgens flink toe, in aanloop naar het nieuwe rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Na een crash tot zo’n $62.500 begon de koers rond 17:30 uur aan een grote langdurige stijging.

Om 19:00 uur, toen bekend werd gemaakt dat de rente ongewijzigd zal blijven, nam bitcoin een adempauze rond de $64.500 , om vervolgens zijn weg omhoog te vervolgen. Vlak voor middernacht bereikte de koers zijn hoogtepunt van $68.000 , waar het enkele uren zijwaarts heeft bewogen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De kans lijkt groot dat BTC zijn weerstandsniveau van $69.000 nog zal proberen te breken, wat de weg vrij zou maken om zijn all-time high van nipt onder de 74.000 te testen. Indien de koers corrigeert, ligt vlak boven de $65.000 een belangrijke prijszone die mogelijk steun zal bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.134 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.530. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 8,58% in de plus.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Cryptomarkt schiet omhoog, dogecoin blinkt uit

Bitcoin’s forse koerssprong heeft tot de terugkeer van een hoop optimisme gezorgd op de cryptomarkt. Bijna alle altcoins hebben een grote koersstijging doorgemaakt, die percentagegewijs bij velen oploopt tot dubbele cijfers.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 11,74% de lucht in geschoten en komt momenteel uit op een prijs van $3.509. Solana (SOL) is met 13,73% gestegen en nadert met een koers van $190,25 weer de grens van $200.

Dogecoin (DOGE) is de absolute winnaar binnen de top 10 cryptocurrencies, met een stijging van 19,11%. Als gevolg staat de koers momenteel nipt boven de $0,15. Qua marktkapitalisatie hijgt dogecoin nu in de nek van cardano (ADA), dat de afgelopen 24 uur met 6,75% is gestegen.

De stijging heeft mogelijk iets te maken met crypto exchange Coinbase. In drie aparte brieven aan de United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft Coinbase Derivatives zijn plannen aangekondigd om zo snel als 1 april, contant afgewikkelde futures contractproducten te lanceren voor Dogecoin, Litecoin, en Bitcoin Cash.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment