Bitcoin en crypto beginnen te dalen na publicatie belangrijke data

Stefan de Graaf


De crypto markt lijkt wat vast te zitten doordat de grootste munten niet willen uitbreken. Desondanks lijkt dit slechts een kwestie van tijd te zijn en hebben we meerdere altcoins die wel flink wat volatiliteit tonen.

Zojuist kwamen de zogeheten Core Personal Consumption Expenditures (PCE) cijfers uit de VS binnen. Dit is een economische indicator die prijsveranderingen meet van goederen en diensten, exclusief voedsel en energie.

Het wordt door de Amerikaanse centrale bank gebruikt als belangrijkste maatstaf voor de inflatie en heeft een grote invloed op het monetaire beleid. Meestal reageert de crypto-markt echter minder sterk op deze cijfers dan op de consumentenprijsindex (CPI).

Dat lijkt vandaag ook het geval te zijn, aangezien de cijfers niet ver van de verwachtingen afwijken. Toch zien we op het moment van schrijven meerdere munten een kleine dip maken.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 1,2% naar $1,42 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 18,5% naar $45,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 52%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 72 naar 74, een teken dat de angst weer iets is afgenomen.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin koers daalt dieper na Core PCE

Bitcoin (BTC) bereikte gisteren een nieuw record voor 2023 rond $38.450, maar de koers zakte daarna weer gelijk terug onder $38.000.

Toch kon bitcoin steun vinden rond $37.700 en $37.800, wat afgelopen weekend nog voor weerstand zorgde.

Echter zien we momenteel bitcoin, kort na de Core PCE cijfers, toch weer dieper dalen.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $37.729 op Bybit en €34.549 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,4% in de min.

Crypto top 10: Solana nog net in groen, cardano hardste daler

De meeste andere munten in de top 10 zien ook een kleine daling, al is dat voor de meeste koersen minder dan 1%. Cardano (ADA) is de uitzondering en zakt met 2,8% naar $0,374. Daarentegen staat solana (SOL) nog net 0,5% in de plus en stijgt naar $60,8.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Crypto top 100: Injective hardste stijger, stacks hardste daler

Alhoewel de meeste koersen in de top 100 rood kleuren, is de markt vrij verdeeld. Klaytn (KLAY) en uniswap (UNI) dalen beide zo’n 4%. Iota (MIOTA) steeg gisteren nog keihard, maar zakt momenteel weer fors. Met een prijs van $0,225 staat MIOTA 4% in de min.

Stacks (STX) is echter de grootste verliezer vandaag en daalt met ruim 8% terug naar $0,698. Daarentegen hebben we ook nog een aantal forse stijgers in de top 100.

Wemix (WEMIX) stijgt met 7,7%, theta (THETA) met 8,1% en radix (XRD) met 8,7%. Injective (INJ)  is de grote winnaar van de dag en stijgt met 9,5% naar $18,2.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment