Bitcoin dump aanstaande? $3 miljard gestolen BTC nu officieel van de VS

Stefan de Graaf


Het Amerikaanse gerechtshof heeft besloten dat bijna 70.000 bitcoin (BTC), afkomstig van de beruchte Silk Road website, nu officieel van de Amerikaanse overheid zijn.

Deze bitcoins, die momenteel meer dan $3 miljard waard zijn, waren oorspronkelijk in handen van Silk Road, een marktplaats op het darkweb waar van alles werd verkocht, van drugs tot wapens.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De historische bitcoin inbeslagname van Silk Road

Het verhaal achter deze bitcoins is opmerkelijk. Silk Road werd opgericht door Ross Ulbricht in 2011. In 2013 werd hij opgepakt en vervolgens werd de darkweb marktplaats door de Federal Bureau of Investigation (FBI) gesloten.

Ulbricht, die nu een levenslange gevangenisstraf uitzit, had in 2022 ingestemd om een deel van de bitcoin te gebruiken om zijn schuld aan de overheid te betalen. Daarmee gaf hij ook zijn recht op de 69.470 BTC op.

Ze werden oorspronkelijk gestolen door iemand met de pseudoniem “Individual X”. De hacker nam de controle over van Silk Road en vervolgens over het geld. De in beslag genomen crypto omvat ook bitcoin cash (BCH), bitcoin sv (BSV) en bitcoin gold (BTG).

In 2020 nam het Amerikaanse ministerie van Justitie de gestolen bitcoin in beslag en begon toen het proces om ze officieel eigendom van de staat te maken. Toen waren deze bitcoins ongeveer $1 miljard waard.

Mogelijke impact op de crypto markt

Bitcoin was populair op de gesloten marktplaats omdat men dacht dat het anonimiteit bood. De realiteit is echter dat instanties alle transacties op de openbare blockchain kunnen volgen.

Naar verluidt was “Individual X” mogelijk Jimmy Zhong, al is daar veel onduidelijkheid over. Zhong werd dit jaar veroordeeld voor een jaar gevangenisstraf en is ook zijn bitcoin fortuin kwijt.

Hij maakte namelijk een cruciale fout door een klein bedrag over te maken vanuit de wallet die verbonden was aan de megadiefstal.

In de crypto wereld wordt deze berg bitcoin, nu van de overheid, nauw in de gaten gehouden.  Als de overheid besluit om de grote hoeveelheid bitcoins te verkopen, kan dit de marktprijs behoorlijk beïnvloeden.

Er heerst al enkele jaren vrees voor een marktcrash, veroorzaakt door een mogelijke bitcoin verkoop door de Amerikaanse overheid.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment