Bitcoin dit jaar op nieuw prijsrecord? Grote meerderheid denkt van wel

Stefan de Graaf


De Bitcoin (BTC) blockchain zal volgens de planning in april de volgende halving ondergaan. Hierna zullen miners maar de helft van de BTC ontvangen voor dezelfde rekenkracht, zoals de naam al suggereert. Dit is volgens veel analisten erg positief voor de bitcoin koers, en veel investeerders verwachten dan ook een nieuw prijsrecord voor de koers.


Bitcoin leraar aangeklaagd voor miljoenenfraude bij studenten

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Meeste handelaren erg bullish op bitcoin

Dat concludeert crypto exchange Bitget volgens The Block in een onderzoeksrapport. Van de bijna 10.000 ondervraagde investeerders denkt maar liefst 84 procent dat de bitcoin koers dit jaar de vorige all-time-high van 69.000 Amerikaanse dollar zal overstijgen.

Verder zijn de meeste handelaren erg optimistisch voor 2024. Investeerders in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn het meest optimistisch. 82 procent van deze handelaren is van plan om dit jaar meer te investeren. Oost-Europa en Zuid-Amerika komen ook dichtbij met percentages van respectievelijk 78 en 81 procent.

In veel landen in deze regio’s ligt de inflatie erg hoog – in Argentinië en Brazilië is dit een belangrijke reden voor flinke crypto-adoptie. In West-Europa is het percentage nog steeds een flinke 70 procent. Zelfs in de meest conservatieve regio, Zuidoost-Azie, verwacht 64 procent bij te blijven kopen.

Niet iedereen optimistisch over halving

Toch zijn sommige handelaren nog steeds erg voorzichtig. Dat zou met name gelden voor Oost-Europa en Zuidoost-Azië, waar respectievelijk 24 en 25 procent verwacht dat bitcoin méér dan 60.000 dollar waard zal zijn ten tijde van de halving in april. Ter vergelijking; hier in West-Europa is dat 33 procent van de handelaren op Bitget.

Ook is Zuidoost-Azië het meest bearish op de korte termijn. 12 procent verwacht een koers van minder dan 10.000 dollar rond de halving, terwijl in West-Europa slechts 3 procent van de handelaren dit denkt.

Opvallend genoeg is West-Europa wel erg conservatief met de piek van de volgende bullmarkt, slechts 6 procent van deze handelaren verwacht een koers van meer dan 150.000 dollar. De meest optimistische regio is Zuid-Amerika, waar 12 procent verwacht boven deze koers uit te komen.

Het moet gezegd worden dat Bitget The Block heeft betaald om het onderzoek te plaatsen, neem de resultaten dus vooral met een korreltje zout. De cryptobeurs plaatst regelmatig interessante enquêteresultaten. Zo concludeerde het vorig jaar dat veel handelaren nog erg weinig ervaring hebben met handelen.

Download nu s’werelds populairste gratis crypto tracker


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment