Bitcoin daalt opnieuw, altcoins mee naar beneden

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) lijkt nog niet in staat te zijn om de crash van een paar dagen geleden weg te poetsen. Sterker nog, vooralsnog gaan we enkel verder naar beneden. Doordat BTC kwakkelt hebben ook altcoins het erg zwaar. Veel grote namen staan diep in het rood vandaag, soms zelfs met dubbele cijfers. Het sentiment blijft ook vandaag bijzonder slecht op de markt.


Bitcoin en crypto maken opmerkelijke stijging na sombere inflatiedata

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met maar liefst 6,7% gedaald tot $2,37 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €58.621 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 3,46%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $62.239.

De hardste stijger is OKB

Helaas voor de meeste altcoin-investeerders staat er van de top 50 grootste cryptomunten slecht 1 munt in het groen. Dat is OKB (OKB). Deze altcoin weet vandaag met 3,7% te stijgen ten opzichte van 24 uur geleden en zelfs deze 3,7% is niets om over naar huis te schrijven.

Het laat duidelijk zien dat de cryptomarkt het uiterst zwaar heeft vandaag, net als de voorgaande dagen. Vrijwel geen enkele coin kan een stijging noteren.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De hardste dalers, waaronder VeChain

Aan de andere kant zien we juist een overvloed aan harde dalers op de altcoinmarkt. De 3 hardste dalers van vandaag zijn:

  • Immutable (IMX) daalde met 15,6% tot $1,82
  • Bittensor (TAO) daalde met 13,4% tot $469,80
  • VeChain (VET) daalde met 10,8% tot $0,0386

Duidelijk is dat er bloed op de muur zit. Dat de hardste dalers van de dag alledrie met dubbele cijfers onderuit gaan zien we niet vaak. Het laat nog maar eens zien dat de richting van de cryptomarkt ook vandaag nog scherp naar beneden is.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met een mogelijk erg groot  veiligheidsrisico voor Apple-gebruikers. Er werd een kwetsbaarheid in iOS-systemen opgemerkt waardoor hackers mogelijk via iMessage crypto-wallets binnen kunnen dringen.

Het advies van bekende walletmaker Trust Wallet is dan ook om zo snel mogelijk iMessage uit te schakelen. Het uitschakelen van iMessage kan via Instellingen -> Berichten, waar vervolgens iMessage uitgeschakeld kan worden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment