Bitcoin crasht hard tot kritiek prijsniveau, markt zwaar getroffen

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft vannacht een forse daling meegemaakt en is daarmee aangekomen bij de onderkant van zijn prijsrange waar het al enkele dagen in beweegt. Terwijl bitcoin zich op glad ijs bevindt, zijn altcoins nog veel harder onderuit gegaan. De cryptomarkt is omgetoverd in een heus bloedbad, en in deze ochtendupdate brengen we je volledig op de hoogte.

Bitcoin daalt 5%

Bitcoin begon gisteren goed aan de dag met een langzame klim tot significant boven de 68.000 dollar. In de middag maakte de koers al een kleine uitglijder tot onder de 67.000 dollar. Dit bleek echter slechts een voorteken te zijn geweest op wat komen ging. Vannacht ging de bitcoin koers namelijk hard onderuit.

Om 02:30 uur stond de koers nog op zo’n 67.800 dollar, maar in slechts 10 minuten crashte de koers tot onder de 66.000 dollar. Daarna kreeg de koers nog meer klappen te verwerken, tot een absoluut dieptepunt van grofweg 64.600 dollar.

De prijsdaling heeft bitcoin tot een belangrijk steunniveau gebracht rond de 65.000 dollar. Dit markeert tevens de onderkant van de range waarin bitcoin sinds vorige week vrijdag beweegt. Afgelopen zaterdag werd deze zone ook al getest, waarna de koers tot de bovenkant van de range steeg rond de 69.000 dollar.

Mocht de koers zijn support van 65.000 dollar verliezen, is 60.000 dollar de eerstvolgende halte. Bij een stijging vanaf het huidige niveau is de zone rond 69.000 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.959 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.744. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 5,08% in de min

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Altcoins hard onderuit, dogecoin de grootste verliezer

Bijna iedere altcoin kleurt rood op het moment. Bovendien heeft het gros van de cryptomarkt percentagegewijs meer ingeleverd dan de koning der cryptocurrencies.

De gehele top 10 cryptomunten, met uitzondering van stablecoins, heeft een prijsdaling ondergaan de afgelopen 24 uur. Uitsluitend ripple (XRP) is minder hard gedaald dan bitcoin, namelijk met 3,76%.

De rest heeft het erg zwaar momenteel. Zo is ethereum (ETH) met 7,25% gedaald tot een huidige koers van 3.359 dollar.

Solana (SOL) en cardano (ADA) hebben beiden iets meer dan 9% van hun waarde verloren. Dogecoin (DOGE) is de grote verliezer van vandaag, met een daling van 12,90%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment