Bitcoin crasht 9% na abrupte piek van $64.000; Coinbase uit de lucht

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft zojuist ongekende prijsschommelingen doorgemaakt. In een uur tijd explodeerde de bitcoin koers met meer dan 5 procent tot een piek van boven de 64.000 dollar, alvorens de koers in 20 minuten met zo’n 9 procent crashte. De reden voor de gigantische daling? De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase die werd overspoeld door de hype en uit de lucht ging.

Bitcoin bereikt $64.000 dollar, maar Coinbase verpest het feestje

Sinds het einde van de middag was bitcoin aan het bijkomen van zijn grote opwaartse koersbeweging van vandaag. De koers bewoog zijwaarts om en nabij de 61.000 dollar.

Rond 17:30 uur trapte bitcoin maar weer eens het gaspedaal in. In korte tijd schoot de koers omhoog tot een absoluut hoogtepunt van 64.171 dollar.

Op de piek was de prijs nog maar zo’n 7,5 procent verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt.

Terwijl bitcoin kortstondig kon flirten met zijn recordprijs, kregen gebruikers van Coinbase de schrik van hun leven. De gigantische drukte op het platform zorgde namelijk voor een visuele bug. Sommige gebruikers krijgen momenteel namelijk te zien dat hun crypto-bezit geen enkele waarde heeft. Bovendien zijn sommige klanten nu niet in staat om cryptomunten te kopen of te verkopen.

De klantenservice van Support, Coinbase Support, bracht op sociale mediaplatform X de problemen aan het licht nadat verschillende gebruikers hun frustraties al hadden geuit.

Coinbase CEO Brian Armstrong verontschuldigde zich tevens op X:

‘’We hebben te maken met een ENORME toename van verkeer – excuses voor eventuele problemen die je tegenkomt. Het team werkt aan een oplossing.’’

BTC crasht 9%

In ongeveer 20 minuten verloor bitcoin zo’n 9 procent van zijn waarde. Vanaf de eerder genoemde piek van boven de 64.000 dollar crashte de koers tot een dieptepunt van 58.500 dollar.

Al snel krabbelde de koers bovendien weer op. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.391 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 55.513.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.


Post Views: 202

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment