‘’Bitcoin bullmarkt is onvermijdelijk’’ zegt Nederlandse analist PlanB

Stefan de Graaf


Foto: Andrew F. Kazmierski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is dit jaar meer dan verdubbeld maar zal nog een keer over de kop moeten gaan om zijn absolute hoogtepunt van november 2021 te evenaren. Het mag duidelijk zijn dat bitcoin uit zijn donkere bearmarkt is gekropen, maar men blijft voorzichtig om te spreken van een daadwerkelijke nieuwe bullmarkt. De wereldberoemde Nederlandse bitcoin-analist PlanB is daarentegen erg zeker van zijn zaak dat bitcoin wederom een nieuwe bullmarkt gaat beleven.


🎁 Nieuw: Remote Bitcoin mining! Claim nu €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin bullmarkt op komst, volgens PlanB

PlanB is een zeer bekende naam binnen de Bitcoin-community, grotendeels dankzij zijn befaamde stock-to-flow (S2F) model. Hij heeft een zeer grote bekendheid verworven vanwege de succesvolle prijsvoorspellingen van dit model, dat gebaseerd is op de schaarste van BTC. De vorige bullmarkt sloeg het model echter de plank mis.

Desalniettemin heeft de mysterieuze Nederlander nog altijd een enorme bak aanzien in het Bitcoin-land. In een recent bericht op X liet hij weten dat een nieuwe bullmarkt naar zijn mening ‘’onvermijdelijk’’ is. Hij blijft zich echter afvragen wanneer de fear of missing out (FOMO) zal beginnen, hoe ver de bitcoin prijs zal tijgen en hoelang de bullmarkt zal aanhouden.

PlanB verwacht, net zoals veel andere analisten en crypto-investeerders, dat de aankomende Bitcoin halving wederom de deuren zal openen tot een heuse bullmarkt. In het verleden bleek dit iedere keer het geval te zijn. Met de halving, die voor april volgend jaar gepland staat, zal de block reward halveren van 6,25 naar 3,125 BTC. Dit betekent een langzamere instroom van nieuwe bitcoins.

Het blijft belangrijk om bewust te zijn van het feit dat data uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. PlanB blijft echter geloven dat de significante vermindering in het aantal nieuwe in omloop gebrachte bitcoins wéér tot een langdurige opwaartse trend zal leiden.

BTC prijsvoorspelling

PlanB heeft aan het begin van het jaar tevens een voorspelling gedeeld over het koersverloop van bitcoin in 2023 en de daaropvolgende jaren. Op het moment van de voorspelling stond de BTC koers nog gelijk aan zo´n 18.000 dollar, maar de voormalig institutionele investeerder was destijds al zeker dat de in november neergezette low van 15.500 dollar het absolute dieptepunt van de bearmarkt zou zijn.

Ook liet hij destijds weten dat hij een bitcoin prijs van ten minste 32.000 dollar verwacht op het moment van de halving. Tot slot zal de prijs volgens PlanB in 2025 tot een piek van boven de 100.000 dollar stijgen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment