Bitcoin beursfondsen maken ommekeer, noteren enorme instroom

Stefan de Graaf


De Amerikaanse bitcoin (BTC) Spot exchange traded funds (ETF’s) zagen een aanzienlijke uitstroom op 11 juni. Het totale verlies kwam uit op meer dan $200 miljoen en markeerde de tweede dag van netto-uitstroom na een periode van 19 dagen van positieve instroom. Maar de positieve trend lijkt weer terug te zijn gekomen.

Bitcoin extreem belangrijk voor BlackRock, blijkt uit nieuwe data

Bitcoin extreem belangrijk voor BlackRock, blijkt uit nieuwe data

Amerikaanse economische cijfers

Volgens gegevens van blockchain analyse platform SosoValue hadden de 11 Amerikaanse ETF’s woensdag weer een netto instroom van $100,9 miljoen. Hierin leidde het FBTC fonds van vermogensbeheerder Fidelity, dat een instroom van $51 miljoen zag. 

BlackRock’s IBIT kwam op de tweede plek met een instroom van $16 miljoen, gevolgd door Bitwise’s BITB met een toename van $15 miljoen. Daarentegen zagen Grayscale’s GBTC fondsen, alsook de ETF van WisdomTree en Invesco, geen positieve instromen.

De instroom op woensdag viel samen met de verwachte economische cijfers van de Amerikaanse economie. De consumentenprijsindex (CPI) van het ministerie van Arbeid vertoonde in mei geen stijging, wat kan wijzen op een afnemende inflatie.

Analist blijft optimistisch over bitcoin en cryptomarkt

De Federal Open Market Committee (FOMC) besloot het huidige rentetarief van 5,25% tot 5,50% te handhaven. Daarnaast gaf de FOMC aan dat het verwacht slechts een renteverlaging te voorzien in 2024, in plaats van de eerder verwachte drie. De overheidsinstantie gelooft namelijk niet dat de deflatoire trend is gestabiliseerd.

Ondanks de positieve ETF instromen, daalde de bitcoin koers. De crypto analist CryptoCon blijft echter optimistisch. Hij voorspelt dat de digitale munt een koers van $91.539 zal bereiken. Dit baseert hij op zijn ‘Magic Bands‘ model. Het model suggereert dat BTC, na het doorbreken van de huidige consolidatie, snel kan stijgen. 

Op de langere termijn is de analist nog optimistischer. Hij heeft zijn uiteindelijke doel voor deze cyclus op een prijs van $123.832 gesteld, ondanks de huidige macro-economische onzekerheden. Mocht zijn voorspelling uitkomen zou het een toename betekenen van meer dan 83%.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment