Bitcoin bedenker moet zich bekendmaken, of hij breekt de wet

Stefan de Graaf


Enkele dagen terug kwam een opmerkelijke bitcoin (BTC) transactie boven water. Maar liefst 27 bitcoins, ter waarde van 1,17 miljoen dollar, werden verzonden richting Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto. Terwijl details over deze opmerkelijke transactie nog altijd ontbreken, heeft advocaat Jeremy Hogan een bizarre onthulling gedaan; Satoshi Nakamoto zou zijn identiteit moeten onthullen om te voorkomen dat hij de wet overtreedt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin meesterbrein ontvangt mega transactie

Allereerst gaan we terug naar de opvallende transactie die afgelopen vrijdag werd uitgevoerd op de blockchain van Bitcoin. Een onbekende afzender verstuurde die dag 26,92 BTC vanuit crypto exchange Binance naar de wallet van Satoshi Nakamoto..

Deze wallet van Satoshi Nakamoto ontving op 3 januari 2009, na het minen van Bitcoin’s allereerste transactieblok, de eerste block reward van 50 BTC. Satoshi Nakamoto is de anonieme oprichter van Bitcoin en tot op de dag van vandaag is zijn identiteit een groot raadsel.

De transactie kan verschillende dingen impliceren. Het zou kunnen dat Satoshi Nakamoto, die al sinds december 2010 geen tekenen van leven meer vertoont, zelf achter de transactie zit. Echter zou het ook een ander individu of organisatie kunnen zijn die, om welke reden dan ook, het gigantische bedrag richting het Bitcoin-genie heeft verstuurd.

Identiteitsonthulling BTC bedenker

Hogan bracht gisteren een mogelijke reden aan het licht waarom iemand fondsen richting Satoshi Nakamoto zou willen versturen. Hij schrijft namelijk dat nieuwe belastingwetten van de Internal Revenue Service (IRS) iedereen verplicht om elke crypto-transactie van meer dan 10.000 dollar te melden. Dit omvat het verstrekken van namen en adressen binnen 15 dagen na ontvangst van de transactie.

‘’Dus, Satoshi moet zijn identiteit openbaar maken, OF de wet overtreden’’, aldus Hogan. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan zijn veronderstelling. Het is namelijk maar de vraag of Satoshi Nakamoto een Amerikaan is. Bovendien is het enigszins raar dat, mocht de aanname van Hogan juist zijn, er voor zo’n gigantisch bedrag van meer dan 1 miljoen dollar is gekozen door de verzender.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment