Binance verliest grip op crypto markt: marktaandeel daalt hard

Stefan de Graaf


Binance is nog altijd de grootste crypto exchange ter wereld. De enorme beurs heeft het de afgelopen jaren echter zwaar te verduren gehad met regelgevers en toezichthouders wereldwijd.

Daardoor is de grip, die Binance heeft op de crypto-markt, dit jaar aanzienlijk verkleind, meldt analysebedrijf CCData.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Crypto exchange Binance verliest groot marktaandeel

Volgens gegevens van CCData, in handen van Coindesk, lag het marktaandeel van Binance begin dit jaar nog op zo’n 55%. Meer dan de helft van alle crypto werd dus verhandeld via Binance. In december komt dit percentage nog uit op slechts 30,1%.

CCData meldt dat het maandelijkse handelsvolume op de spotmarkt van Binance dit jaar met meer dan 75% was gedaald. Het gaat dan om een daling van $474 miljard in januari naar $114 miljard in september.

Desalniettemin meldt CCData dat het volume sindsdien weer aan het stijgen is op Binance, en dat komt natuurlijk doordat de koersen de afgelopen paar maanden ook fors zijn gestegen.

Echter bleef het marktaandeel van Binance in de afgelopen maanden verder afnemen. Dat komt omdat andere beurzen hun handelsvolumes sterker zagen toenemen dan Binance.

Advertisement

Binance problemen biedt ruimte voor andere crypto beurzen

Binance ving namelijk vorige maand nogmaals een zware klap. In november moest de crypto beurs een boete betalen van $4,3 miljard aan de Amerikaanse autoriteiten. Ook trad de voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), af. Momenteel mag CZ de VS niet verlaten in afwachting van zijn rechtszaak.

Ondanks de enorme daling van het handelsvolume, is Binance nog altijd verreweg de grootste crypto beurs ter wereld. Op grote afstand volgt op de tweede plek OKX, wiens marktaandeel is gestegen van 4% naar 8%. Ook Upbit en Bybit zagen hun marktaandeel de afgelopen tijd fors toenemen.

Eerder vandaag was op Crypto Insiders ook te lezen dat het aanbod op Binance verder krimpt doordat het volledige stopt met het aanbieden van handelsparen met de Russische roebel.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment