Binance looft $5 miljoen beloning uit voor informatie over insider trading

Stefan de Graaf


Binance looft een beloning uit van $100.000 tot $5 miljoen in ruil voor informatie over potentiële insider trading op het platform. Dit doen ze naar aanleiding van een verdachte trade waar heel veel winst mee is behaald.


PLANQ analyse: een crypto parel van Nederlandse bodem

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Binance list nieuwe memecoin

Binance maakt dit bekend in het licht van een recente verdachte transactie. Binance had op 17 maart aangekondigd dat ze een nieuwe Solana (SOL) memecoin zouden gaan accepteren, namelijk Book of Meme (BOME).

BOME is een nieuwe memecoin en gekoppeld aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), First Digital USD (FDUSD) en de Turkse lira. Vlak voordat BOME online zou komen op Solana, had een gebruiker 314 miljoen BOME tokens gekocht voor 2.3 miljoen dollar op de Raydium Decentralized Exchange. Dit komt neer op een gemiddelde prijs van $0,0074 per token.

Memecoin stijgt gigantisch

Na de listing op Solana steeg de koers met meer dan 350% naar een maximale prijs van $0.026. Dit bracht de totale waarde naar 8,1 miljoen dollar.

Na de listing werd de trade automatisch als verdacht gemarkeerd. Dit zorgde ervoor dat het online werd opgepikt, wat tot veel onrust leidde in de cryptocommunity. Sommige gebruikers vermoeden insider trading, maar het kan natuurlijk ook altijd geluk zijn geweest. Er is sprake van insider trading als iemand over niet-openbare informatie beschikt en op basis daarvan handelt in aandelen of crypto’s. Dit kan allerlei informatie zijn, zoals de omzetcijfers van een bedrijf, of de wetenschap dat een memecoin op een grote exchange geplaatst gaat worden.

Insider trading is illegaal en er worden ook flinke celstraffen uitgedeeld.

5 miljoen dollar beloning

Binance plaatste een statement op X, voormalig Twitter, dat ze dit zeer serieus nemen en dat ze een onderzoek zullen starten naar de trade. Uit het voorlopig onderzoek komt naar voren dat het in ieder geval niet iemand is geweest die werkt voor Binance. Verder melden ze dat er een beloning is van $100.000 tot $5 miljoen voor meldingen van verdacht gedrag, insider trading of andere vormen van fraude of corruptie. Om het onderzoek zo transparant mogelijk te houden worden de resultaten van het onderzoek openbaar gemaakt.

Dit nieuws komt naar buiten tegen een achtergrond van een ‘memecoin bubbel’ in de markt. Er worden veel nieuwe coins bedacht zoals BOME en als deze dan op een grote exchange worden geplaatst, kan de prijs door het dak stijgen. Door de grote volatiliteit kunnen handelaren er miljoenen meer verdienen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment