Binance ex-CEO ontkent vluchtrisico en gaat strijd aan met justitie

Stefan de Graaf


Het Amerikaanse Ministerie van Justitie bestempelt Changpeng Zhao (CZ), voormalig CEO van Binance, als vluchtgevaarlijk. Het overheidsorgaan gaat ervan uit dat hij niet terug zal keren voor zijn veroordeling in de Verenigde Staten, zodra hij land verlaat.

Het Department of Justice (DoJ) heeft een rechtsdocument ingediend met nieuwe borgvoorwaarden voor Zhao. Deze voorwaarden stellen dat, indien Zhao de VS wil verlaten, hij hiervoor toestemming moet vragen aan de Amerikaanse overheid.


📈 Steeds meer Nederlanders maken zelf Bitcoins, zonder technische kennis!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Changpeng Zhao ontkent te willen vluchten

CZ heeft inmiddels bezwaar ingediend. Zijn advocaten drongen er bij de Amerikaanse districtsrechter op aan om de voorgestelde wijziging van zijn borgvoorwaarden af te wijzen.

Het team aan advocaten dat CZ in deze zaak verdedigt, beweren dat Zhao alleen van plan is om tijdelijk terug te keren naar zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VEA). Zij stellen:

“Zoals rechter Tsuchida heeft vastgesteld, tonen alle feiten en omstandigheden ruimschoots aan dat de heer Zhao geen vluchtrisico vormt en in staat moet worden gesteld om thuis bij zijn familie in de VAE te verblijven in afwachting van zijn veroordeling. Het verzoek van de overheid moet worden afgewezen.”

Ex-CEO Binance neemt verantwoording voor zijn daden

Ondanks dat Zhao een gevangenisstraf van 18 maanden boven het hoofd hangt, beweren zijn advocaten dat hij niet van plan is om naar de VEA te vluchten. Ze zeggen dat het bezoek aan zijn familie geen poging is om aan zijn veroordeling in de VS te ontkomen.

De advocaten stellen ook dat Zhao verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Hij heeft volgens het bezwaarschrift de intentie om de zaak op te lossen en vóór zijn veroordelingsdatum naar de VS terug te keren.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Crypto rechtszaak tegen Changpeng Zhao op 23 februari

Zhao stemde afgelopen week in om af te treden als CEO van Binance. Hij werd na zijn bekentenis op borgtocht vrijgelaten door het betalen van $175 miljoen. Zhao pleitte schuldig aan schendingen van de Amerikaanse Bank Secrecy Act.

Op 23 februari zal Zhao worden voorgeleid in de VS. Als hij niet aanwezig is bij zijn veroordeling, riskeert Zhao een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar.

Post Views: 9Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment