bezoekers melden oogschade bij crypto evenement

Stefan de Graaf


Ken je nog de Bored Ape non-fungible tokens (NFT)? Hoewel ze inmiddels aanzienlijk in waarde zijn gedaald, is het nog geen einde oefening voor het project. Onlangs, op 4 november, was er in Hong Kong nog een ApeFest evenement dat door Yuga Labs, het bedrijf achter de NFT collectie, werd georganiseerd. Opmerkelijk genoeg meldden bezoekers van het evenement oogverbrandingen en extreme pijn in hun ogen.

Een bezoeker in het specifiek, op X bekend onder de naam CryptoJune, moest midden in de nacht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de schade was opgelopen door UV-straling van podiumlichten. Bezoekers die dicht bij de podiumverlichting stonden, meldden voornamelijk problemen. Het zou gaan om ongeveer 15 personen die last hebben. Dit is naar schatting minder dan 1 procent van alle 2.250 aanwezigen en personeelsleden.

Crypto nieuws platform Cointelegraph sprak met de organisatoren van het evenement. Yuga Labs vertelde dat ze op de hoogte waren van de situatie en dat deze serieus werd genomen. Het bedrijf vermeldt dat ze actief contact zoeken en in gesprek zijn gegaan met de getroffenen. Verschillende onderzoekslijnen lopen om de hoofdoorzaak te achterhalen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Ook in 2017 ging het mis

Gek genoeg is dit niet de eerste keer dat er in Hong Kong problemen werden ondervonden door het gebruik van UV-verlichting. In 2017 kregen bewoners in de stad die een evenement van een vooraanstaand winkel- en kantoorgebouw in het hart van het Central district bijwoonde vergelijkbare klachten. Bezoekers beschreven de pijn als zand dat in de ogen zit en niet kan worden weggespoeld of weggeknipperd. Later bleek dat er gebruik werd gemaakt van een verkeerde lamp, een Philips TUV 30W G30 T8, die voornamelijk bedoeld is voor desinfectie doeleinden en 12.0 W UV-C straling uitzendt.

Hong Kong breid Bitcoin ETF uit

De financiële regelgevende instantie van Hong Kong, de Securities and Futures Commission (SFC), staat op het punt de toegang tot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) te verruimen. Niet alleen professionele maar mogelijk ook mogelijk retailbeleggers kunnen binnenkort investeren in crypto ETF’s in de regio. Deze ontwikkeling, die aansluit bij de innovatieve en technologisch vooruitstrevende financiële markt van het land, kan de deur openen naar een bredere acceptatie van digitale activa.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment