Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het

Stefan de Graaf


Kleine en grote spelers uit de crypto-industrie hebben de afgelopen jaren al veel opmerkelijke dingen gedaan. Sommige ideeën bleken weliswaar niets meer dan een 1-aprilgrap. Nu heeft de TRON (TRX) blockchain zijn eigen nummer, maar dit is geen grap. De schrijver is niemand minder dan filmcomponist Hans Zimmer.


Crypto-project kondigt gratis airdrops aan voor alle Nederlanders

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

TRON crypto krijgt eigen lied van beroemde componist

Zimmer heeft afgelopen zondag het 3 minuten durende muziekstuk ‘The Tron Anthem’ gepubliceerd op zijn sociale mediakanalen. Het klinkt exact zoals je zou verwachten van de beroemde filmcomponist: dramatisch, opzwepend en passend voor een loflied. Het combineert traditionele orkestelementen zoals de piano, (digitale) violen en zang met digitale technieken. Het had zo in een film kunnen passen.

Zoals de naam al verklapt is het muziekstuk speciaal gemaakt voor de TRON-blockchain, en was al sinds 2022 in ontwikkeling. Het moet communicatie en samenwerking inspireren. Zimmer heeft ook muziek geschreven voor films zoals Interstellar, Dune, Pirates of the Caribbean en Batman, en heeft hier talloze onderscheidingen voor ontvangen.

TRON is voor zover we weten de eerste blockchain die een officieel themanummer heeft, en al helemaal de eerste van de omvang van TRON. Op dit moment heeft TON’s eigen altcoin, TRX, een marktwaarde van bijna 10 miljard Amerikaanse dollar bij een koers van 0,11 dollar. Dat maakt dat de token op de veertiende plaats van alle cryptocurrencies staat, wat marktwaarde betreft.

TRON geen kleine blockchain

TRON is geen kleine blockchain, en het netwerk wordt dan ook veel gebruikt. Volgens TronScan staat er op dit moment ruim 20 miljard dollar aan activa op de blockchain, en de afgelopen 24 uur heeft het ruim 25 miljard dollar verwerkt. Zeker voor sommige stablecoins is het netwerk populair, zoals voor Tether’s USDT. Volgens gegevens van The Block staat sinds vorig jaar zelfs meer USDT op Tron dan op Ethereum.

Onlangs kondigde TRON-oprichter Justin Sun aan om tokens op het TRON-netwerk beschikbaar te stellen op Bitcoin (BTC), door de activa op Bitcoin uit te geven als wrapped tokens. Uiteindelijk moet dit zelfs leiden tot een layer-2-oplossing op de Bitcoin-blockchain. Tegelijkertijd is het project vaak bron van controverse en negatief nieuws. Zo maakte Circle onlangs bekend te stoppen met de ondersteuning van USDC op TRON.


Post Views: 56Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment