Beroemde analist voorspelt bitcoin daling, crypto gemeenschap kritisch

Stefan de Graaf


In de media is er altijd wel iemand te vinden die iets te zeggen heeft over cryptocurrencies. Helaas voor investeerders hebben grote media het lang niet altijd bij het rechte eind, en CNBC-televisiepresentator Jim Cramer is daar de overtreffende trap van. Nu denkt hij dat de bitcoin koers nog veel verder kan dalen, maar het zou kunnen dat hij het dit keer niet mis heeft.


De komst van Bitcoin ETF’s is te danken aan Grayscale, aldus de SEC

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

CNBC-presentator doet slechte voorspellingen

Cramer is al jaren bekend van zijn slechte koersvoorspellingen. Ze zijn zó slecht dat de markt de ‘Inverse Cramer ETF’ heeft bedacht, waar zelfs een échte, beursgenoteerde versie van bestaat. Die presteert regelmatig een stuk beter dan de Amerikaanse S&P 500-aandelenindex – en dus ook beter dan het theoretische portfolio van de beurscommentator zelf.

Sommige handelaren maken het zichzelf gemakkelijk door letterlijk exact het tegenovergestelde te doen van wat Cramer zegt. Als je dat afgelopen november had gedaan, dan had je een flinke winst gepakt. De presentator vond toen dat bitcoin (BTC) en de bitcoin miner CleanSpark (CLSK) tóch goede investeringen zijn.

Over het algemeen presteren de investeringen van Cramer niet zo goed, maar op het moment van schrijven staan de koersen van de twee aanbevelingen nog aardig in de plus.

Cramer vangt kritiek door bitcoin mening

Dat wekt de suggestie dat hij dit keer wél gelijk zal krijgen. Op sociale mediaplatform X verklaart hij dat bitcoin er niet goed voor staat, nu de eerste spot-ETF’s in de Verenigde Staten er zijn. Nu kunnen in theorie honderden miljoenen dollars zich op bitcoin richten, maar vervolgens daalt de koers.

Pijnlijk begin van de bitcoin-crash. Bitcoin kan niet verdubbelen in waarde door [de hoop op de komst van] een ETF en dat vervolgens niemand op komt dagen,” aldus Cramer. Maar niet iedereen nam dit even serieus. Eén reageerder wees op het feit dat de bitcoin beursfondsen nu meer waard zijn dan alle zilveren ETF’s in de Verenigde Staten. Dat zijn er in totaal maar 5, terwijl er al 11 spot-ETF’s voor bitcoin bestaan.

Toch is Cramer niet de enige. Zo waarschuwde CryptoQuant onlangs ook voor een crash op basis van on-chain informatie. In tegenstelling tot de presentator wordt dit marktonderzoeksbureau wél serieus genomen.

Post Views: 109

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment