Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert

Stefan de Graaf


Al een aantal jaar is cardano (ADA) verreweg één van de populairste blockchains. Momenteel staat de coin op de negende plaats wat marktwaarde betreft, en de top 10 heeft het eigenlijk nooit verlaten. Sinds vorig jaar doen stablecoins langzaam hun intrede op Cardano. Vandaag is ‘USDM’ van Mehen aan de beurt.

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Nieuwe Cardano stablecoin officieel

USDM is, zoals de naam al suggereert, de dollar-stablecoin van fintechbedrijf Mehen. De whitepaper bestaat al sinds 2022, maar de introductie heeft een tijd op zich laten wachten. Afgelopen december kondigden de ontwikkelaars nog aan de lancering uit te stellen omdat ze een betere beveiliging wilden en omdat er extra tijd nodig was om te testen.

Toch is het vandaag zover; de stablecoin is vanaf deze zaterdag officieel beschikbaar op het mainnet. De stablecoin is native aan het Cardano-netwerk, en kan direct worden omgezet in ‘echte’ Amerikaanse dollars die bij een traditionele bank zijn gestald. Die zullen de marktwaarde van de stablecoin volledig dekken.

Op sociale mediaplatform X verklaart Mehen dat de stablecoin op 16 maart zal worden geïntroduceerd. Ook zijn er al enkele partnerschappen gesloten, waaronder met Cardano’s grootste decentrale exchange (DEX), Minswap. De decentralized autonomous organization (DAO) zal ervoor zorgen dat het USDM in zijn eigen reserves zal stoppen om extra vertrouwen te kweken.

Cardano blijvend populair bij investeerders

USDM zal niet de enige stablecoin op Cardano zijn, zo vind je Circle’s usd coin (USDC) eveneens op deze blockchain. Ook heeft Cardano zijn eigen stablecoin genaamd Djed. Die bestaat al sinds begin 2023, en was ondanks dat het een zogeheten ‘algoritmische stablecoin’ is direct na introductie een groot succes.

Ook blijft de netwerkadoptie hard groeien; in januari heeft het een record geboekt voor het aantal smart contracts. Verder is gebleken dat bijna een kwart van alle investeerders in ADA al 5 jaar hun coins vasthouden – een ongekend hoog percentage.


Post Views: 7

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment