Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’

Stefan de Graaf


In de moderne wereld van sport en technologie is er een nieuwe speler op het veld verschenen: bitcoin (BTC). De cryptocurrency, die ooit werd beschouwd als een niche-investering voor technologieliefhebbers, heeft nu zijn weg gevonden naar de sportindustrie. De gebroeders Winklevoss, bekend in de wereld van crypto, hebben hun zinnen gezet op een Engelse voetbalclub. Met een miljoeneninvestering hopen zij de club naar grote hoogten te tillen.


Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Winklevoss-broers investeren crypto in voetbalclub

De Winklevoss-tweeling, bekend van hun vroege investering in bitcoin, zetten een stap zetten naar het verenigen van bitcoin en voetbal. Cameron en Tyler Winklevoss hebben aangekondigd dat ze een belang hebben genomen in Real Bedford Football Club (RBFC), een voetbalclub uit Engeland.

De club is oorspronkelijk van bitcoin-podcaster Peter McCormack. Hij is een Britse podcaster en ondernemer die vooral bekend staat om zijn populaire podcast genaamd ‘What Bitcoin Did’. De broers zijn nu officieel mede-eigenaar van het team uitkomend op het negende niveau in Engeland. De investering bedraagt een knappe $4,5 miljoen aan bitcoin. De financiering is vanuit hun investeringsmaatschappij Winklevoss Capital gedaan.

Cameron en Tyler Winklevoss, beter bekend als de Winklevoss-tweeling, zijn Amerikaanse ondernemers en investeerders. Ze zijn vooral bekend vanwege hun vroege betrokkenheid bij bitcoin en hun juridische strijd met Mark Zuckerberg, medeoprichter van Facebook. In 2014 richtten de identieke tweeling Cameron en Tyler Winklevoss cryptobeurs Gemini op.

Het is een sterke poging om crypto verder te integreren in de sportwereld. Het potentieel van bitcoin wordt voor de Engelse club onderzocht voor zaken als betalingen, sponsoring en fanbetrokkenheid. Dat laatste is iets waar vele Europese topclubs al mee begonnen zijn. Onder meer FC Barcelona, PSG en AC Milan zijn actief met de zogeheten fantokens.

Topmannen hebben grootste plannen met bitcoin

Het geldbedrag van de gebroeders Winklevoss wordt ingezet om de club te beschermen tegen verwatering van fiatvaluta op de lange termijn. Dat laat McCormack weten in gesprek met Cointelegraph. Ook moet er een nieuw trainingscentrum worden gebouwd. Daarbij mag het dames- en jeugdvoetbal niet worden vergeten, stelt de ondernemer.

“De investering helpt bij de infrastructuur. We moeten dit laten groeien samen met onze ambities,” legde McCormack uit.

McCormack begon zijn avontuur in 2021, toen hij RBFC opkocht in zijn geboorteplaats Bedford. De stad kent amper 200.000 inwoners, maar toch is de oprichter is onwijs optimistisch voor de club. Vooral als het gaat om technologische ontwikkeling. De club accepteert bitcoin al voor wedstrijdtickets, merchandise, sponsoring en drankjes.

De ultieme droom? Het behalen van de top van de Engelse voetbalpiramide: de premier league. Alleen daar kun je concurreren met de top, concluderen de gebroeders Winklevoss.

Cameron Winklevoss zei: “We investeren niet alleen in een voetbalclub, we investeren in een droom om Premier League voetbal naar Bedford te halen.”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment