Bekende Bitcoin voorspelling voor jaarafsluiting lijkt uit te komen

Stefan de Graaf


Het jaar 2023 lijkt voor bitcoin (BTC) niet meer stuk te kunnen lopen. Matrixport lijkt de spijker op de kop te hebben geslagen met hun voorspellingen. Aan het begin van het jaar had het namelijk al  een prijsdoel van 45.000 dollar vastgesteld. De bitcoin koers is nog maar slechts een fractie verwijderd van dit level. In een nieuw rapport reflecteert Matrixport op de prijsstijging die bitcoin dit jaar heeft beleefd.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Glazen bitcoin bol bij Matrixport?

De voorspellingsmarkt voor bitcoin is berucht onvoorspelbaar, met talloze voorbeelden van mislukte pogingen uit het verleden. Echter, Matrixport lijkt de uitzondering te zijn op de regel, aangezien hun prognose van 45.000 dollar aan het einde van het jaar naar alle waarschijnlijkheid werkelijkheid wordt.

De voorspelling van 1 februari lijkt daarmee een feit te worden. De prijs van bitcoin is de afgelopen tijd fors gestegen dankzij de anticipatie op de goedkeuring van één of meerdere beursfondsen in januari. Met een huidige prijs van zo’n 43.800 dollar is bitcoin nog maar 2,7 procent verwijderd van de 45.000 dollar.

Markus Thielen, head of research bij Matrixport, benadrukt de verschillende fasen van de bitcoinrally in 2023 in het rapport, dat is ingezien door CoinDesk. Hij schreef het volgende:

“De bitcoinrally van 2023 ontvouwde zich in vijf fasen: te beginnen met een reactie op inflatietrends, gevolgd door een reactie op een bankencrisis, een stijging als gevolg van BlackRock’s ETF-indiening, een impuls door verschuivingen in het beleid van de Federal Reserve, en tot slot, ontwikkelingen in SEC-regelgeving met betrekking tot bitcoin ETF’s.”

Thielen benadrukt dat bitcoin niet willekeurig beweegt. “Een combinatie van kuddegedrag en macrofactoren is de belangrijkste drijvende kracht. Liquiditeit en overwegingen van marktstructuur helpen bij het begrijpen van kortetermijnbewegingen”, vervolgt hij.

Ethereum blijft achter op cryptopionier

Een interessante observatie is dat de cryptogemeenschap voornamelijk gefocust lijkt te zijn op bitcoin. Terwijl de grootste crypto dit jaar met 164 procent is gestegen, blijft ethereum (ETH) achter met een stijging van 99 procent. Volgens Thielen komt dit door de ”faillissementen van cryptolending- en borrowingplatforms in 2022 en de ontruiming van banken die gerelateerd zijn aan crypto in maart 2023″.

“Retail ondervond moeilijkheden bij het omwisselen van fiat naar crypto, en daarom richtte de crypto-rally van dit jaar zich voornamelijk op bitcoin – in plaats van de meer risicovolle altcoins waar retailinvesteerders doorgaans de voorkeur aan geven”, voegde Thielen hieraan toe.

Post Views: 215Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment