Amerikaanse presidentskanidaat gaat stokje voor digitale dollar steken

Stefan de Graaf


Naast Donald Trump heeft nu ook Robert F. Kennedy Jr. zich uitgesproken over de vermeende gevaren van Central Bank Digital Currencies (CBDC). In een video die hij deelt op X spreekt hij over de risico’s van CBDC’s. Ook sprak hij zijn steun uit voor bitcoin, dat hij een goed alternatief voor CBDC’s vindt.


Bitcoin bereikt historische mijlpaal met eerste wekelijkse golden cross

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Het gevaar van CBDC’s

CBDC’s zijn digitale currencies die worden uitgegeven door een centrale bank. Vrijwel alle landen zijn de mogelijkheden voor een CBDC aan het verkennen. Zo ook de Verenigde Staten. Sommige landen zoals China en Nigeria hebben al jaren een CBDC in omloop. Sommige mensen maken zich zorgen over wat CBDC’s zouden betekenen voor onder andere de privacy van burgers.

Vorige week beloofde Donald Trump nooit een CBDC goed te keuren als hij president wordt. Kennedy Jr., tevens presidentskandidaat, doet in de gedeelde video nu ook zijn zegje over CBDC’s. 

“Bij elke transactie die je maakt, en bij wat je ook doet, zal de overheid er vanaf weten en dan zul je kwetsbaar zijn voor chantage en beïnvloeding. Het is een ramp voor mensenrechten.”

Aldus Kennedy Jr. die zich dus duidelijk zorgen maakt over CBDC’s. Ook noemt de situatie in China waar volgens hem de digitale yuan wordt gebruikt om het volk onder controle te houden. Kennedy Jr. geeft aan het in de Verenigde Staten nooit zover te willen laten komen. Mocht hij president worden zal hij “alle stappen naar een CBDC” dwarsbomen.

Kennedy Jr. steunt Bitcoin

Of CBDC’s echt gevaarlijk zijn is niet helemaal duidelijk. Wel geeft Kennedy Jr. aan alles in zijn kunnen te doen om cash geld te behouden. Maar opvallend genoeg sprak hij zich ook positief uit over bitcoin (BTC). Hij meende namelijk dat bitcoin de beste financiële bescherming is. 

Kennedy Jr. is net zoals Trump in de race om president te worden in november dit jaar. Kennedy Jr. is echter in de race als onafhankelijke kandidaat. Dit houdt in dat hij noch democraat noch republikein is. Bij de republikeinen zal Trump vrijwel zeker de voorverkiezing gaan winnen. De kans dat Kennedy Jr. een reële kans maakt tegen Trump en zittende president Joe Biden is klein.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment